Connect with us

Dış Gölgeleme Sistemleri

SERGE FERRARI | Mimari cephelerde güneş kontrol yöntemleri

Yayın Tarihi:

on

Sinan YOĞUNALİ, Sege Ferrari Türkiye Satış Müdürü

Öncelikle firmamızdan bahsedecek olursak, Serge Ferrari 1973 yılında Fransa’da kurulmuştur. Merkez fabrikalarımız Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesindedir. Üretimimiz Fransa ve İsviçre fabrikalarımızda gerçekleşmektedir. Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünler 100% geri dönüştürülebilir, çevre dostu ürünlerdir. İtalya’da bulunan fabrikamız, Texyloop markamız altında geri dönüşüm faaliyetlerinde bulunmaktadır. Serge Ferrari bugün 80’i aşkın ülkede 800’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak üretim, pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetlerinde bulunmaktadır. Firmamız son birkaç yıldır halka açık bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte ve Paris borsasında işlem görmektedir.

Serge Ferrari Türkiye’deki faaliyetlerini İstanbul’da bulunan merkez ofisten yürütmektedir. Satışlarımız doğrudan Fransa fabrikalarımızdan olabileceği gibi İstanbul’da bulunan dağıtım ağımız aracılığıyla da yapılabiliyor. Ayrıca birçok faklı uygulamaya yönelik çözüm ortaklarımız bulunmaktadır.

Serge Ferrari özel projelere çok özel yenilikçi çözümler üretebilmektedir. Yenilik, grubumuzun temel itici güçlerinden birisidir. Teknolojimizdeki özgün atılım “Précontraint” üretim tekniğimizle süre gelmektedir. Précontraint (ön gerilim) teknolojisi, yüksek oranda güç ve dayanıklılıkla beraber ürünlerimize son derece boyutsal istikrar kazandırmaktadır.

Standartları yüksek üretim teknolojimizin ve standart tedarik süreçlerimizin yanı sıra istenildiği takdirde projelere özel, farklı üretim modelleri geliştirebiliyor, teknik özellikleri farklı ürünler üretebiliyoruz.

Mimari Cephelerde Güneş Kontrol Yöntemleri – İç ve dış güneş kontrol perdeleri

Bina kabuğu, henüz tasarım aşamasındayken, genellikle yerleşim yerinin genel iklimsel karakteristiğine bağlı olarak güneş ışınımına bağlı ısıl yükten korunmak üzere güneş kontrol sistemleriyle bütünleştirilir. Bina dış yüzeyine, içine veya pencere doğramalarına gerekli mimari detayları çözümleyerek yerleştirilen güneş kontrol elemanları ile hem gün ışığından yararlanmak hem de güneşin ısısal etkilerinden korunmak mümkündür.

Güneş kontrol ve gölgelendirme teknik kumaşlarımızla güneşi, binanın dışında bırakarak kullanıcıya iç mekânda daha konforlu bir alan yaratmayı hedefliyoruz. Dış mekânda panjur ya da kepenk gibi ürünler artık yerini mimari teknik perde uygulamalarına bırakıyor. Güneşe maruz kalan ahşap ve metalde zamanla birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Örneğin zaman içerisinde ahşap solabiliyor; metal ise çok fazla ısındığı için soğurduğu bu ısıyı cama tekrar veriyor.

Serge Ferrari, güneş kontrol ve gölgelendirme grubu altında yer alan Soltis ürünleriyle tasarımcılara ve kullanıcılara çok fazla renk seçeneği sunuyor. Mimarların projelerinde standart renklerle birlikte çok farklı renkler üzerinde çalışabiliyoruz.

Soltis kompozit mesh ve tam karartma (blackout) ürünlerimiz iç mekânda perde, stor uygulamalarında, dış mekan zip sistem uygulamalarında ve pergola sistemlerinde hareketli açılır çatı seçenekleri ile yapılara yüksek ve verimli bir termal konfor sağlarken, kullanıldığı mekânın yaşam kalitesini yükseltiyor.

Soltis perde sistemlerinde kullanılmak üzere farklı delik oranlarıyla, güneşin binaya geliş açısından bağımsız olmak üzere, geniş bir yelpazede ışık geçirgenlikleri sunarken; mimari projelerde yapılarda enerji tasarrufu sağlanmasına yardımcı olabiliyoruz. Bu nedenle güneş kontrol ve gölgelendirme teknik kumaşlarımızla sistemler hem fonksiyonel hem de tasarım açısından binaya avantaj sağlıyor. Örneğin dışarıdan yapılacak perde uygulamaları ile klima gereksinimlerini azaltıyor, enerji tasarrufuna ciddi katkı sağlıyoruz. Bu konuda Serge Ferrari’nin Amerika’da ve Fransa’da bağımsız kurumlara yaptırdığı örnek çalışmalar bulunmaktadır. Amerika’da yapılan çalışmada, inşaatı tamamlanmış butik bir otel projesinin aylık elektrik sarfiyatı 11.000 dolar iken, dış mekân perde uygulaması sonrası bu tutarın 4.000 Dolar’a düştüğü gözlemleniyor.

Gölgelendirme alanında en çok bilinen uygulamalar genellikle pergola çözümler tarzında olmuştu. Son yıllarda pergola uygulamalarına ek olarak “ZIP Sistem – Dış Perde” olarak adlandırılan ve motorlu delikli teknik kumaş kullanılan sistemler ön plana çıkmaktadır. Yapıdaki cam alanların rüzgâr-kar-yağmur ve güneş gibi dış ortam ile temas eden yüzeylerinde yapılan uygulamalarda çok başarılı sonuçlar elde edilmekte, yapılarda yaşanan enerji kayıpları açısından binalara ciddi anlamda katkılar sağlamaktadır.

Serge Ferrari iç ve dış mekânda kullanılacak ürünlerini; kompozit kumaşın delik oranları, ışık geçirgenlikleri, güneş-yağmur ve UV koruma özellikleri, parlama etkisini azaltma özelliği, tamamen karartma, ısı koruma, efektif aydınlatma, malzemelerin renk çeşitliliği, termal konfor sağlama ve LowE özelliklerine göre ayrıştırmaktadır.

Güneş kontrol ve gölgelendirme teknik kumaş ürünleri şunlardır:

Dış Mekân Kompozit Delikli Kumaşlar

  • SOLTIS Horizon 86 / Harmony 88 / Perform 92 / Lounge 96 (%4 ila %14 ışık geçirgenliği)
  • SOLTIS Opaque B92 / Opaque B702 (Tam karartma – Blackout)
  • SOLTIS Proof W96 (Işık geçirgen – Su geçirmez)
  • SOLTIS Opaque 622 (Mat yüzey – Su geçirmez  – Tam karartma)
  • FLEXLIGHT Lodge Opaque 6002 (Mat tırtıklı yüzey – Su geçirmez  – Tam karartma)
  • PROTECT Foam db 4802 / 4802L (Termal ve Akustik İzolasyon)
  • PROOF 502 (Işık geçirgen – Tam karartma hareketli çatı uygulamaları)

İç Mekân Kompozit Delikli Kumaşlar

  • SOLTIS Horizon 86 / Harmony 88 / Perform 92 / Master 99 (%3 ila %14 ışık geçirgenliği)
  • SOLTIS Opaque B99 / Opaque B990 / Opaque B92 / Opaque B702 (Tam karartma – Blackout)
  • SOLTIS Feel LowE (88 / 99) (Isı kontrol teknik kumaşlar)
  • ALPHALIA Silent Aw / Aw Lux (Ses akustiği – Yılın En İyi Akustik Ürünü 2015 – Türkiye)

Dış Mekân Güneş Kontrol Perdesi

Etkin güneş koruması yaşam ve çalışma için mecburiyettir. Eğer eksikse mekânlar havalandırmaya rağmen kısa bir süre içinde rahatsız edici biçimde ısınabilir. Bunun sebebi, dışarısı serinse dahi, ısıyı içeride tutan sera etkisidir. Modern güneş koruması çok sayıda gereksinimi karşılamalıdır. Örneğin, sunum yapılan bir toplantı odası için mekânı olabildiğince karanlık hale getirmek gerekir. Bazen de güneş koruması aynı zamanda mahremiyet sağlamalıdır. Tabii bunun en ideali, siz dışarıyı rahatça görebilirken, dışarıdaki meraklı bakışların sizi görememesidir. Güneş koruması gündüz gölge sağlarken, akşam son gün ışığına izin vermeli, mekânı yazın serin tutmalı ve kışın ısıtma enerjisinden tasarruf etmeye yardımcı olmalıdır. Bunlara ilaveten güneş kontrol sistemleri, modern mimarinin gerektirdiği estetik değerlere sahip olmalıdır.

Serge Ferrari tüm gölgelendirme gereksinimlerini geniş ürün yelpazesiyle karşılamaktadır. Dışta kullanılan güneş kontrol perdeleri güneş ışınlarını %90 oranında camdan önce durdurmakta, pencere ile güneş koruması arasındaki mesafe sayesinde hava dolaşımını sağlamakta ve ısı birikimini engellemektedir. İç kontrol üniteli cephelerde güneş kontrolünde, oda içinde kalan güneş radyasyonu nedeniyle oluşan ısının fazlalığı nedeniyle dış kontrol üniteli sistemlere göre daha az etkilidir. İç güneş kontrol ünitelerinin temizliği ve bakımı çok daha kolaydır. Soltis Master 99 ürünleri çift taraflı renk seçenekleriyle teknik ve görsel mimariye destek sağlarken, ince yapısı ile sarımda yer kaplamayan, boyutsal değişmeyen üretim teknolojisi sayesinde çok yüksek tavanlı mekanlarda dönme, sarkma yapmamaktadır.

Binalarda dış cephe güneş kontrol sistemleri kriterleri, avantajları ve dezavantajları günümüzde çok büyük bir önem kazanmıştır. Cepheye dıştan monte edilen geleneksel sistemlerde, havanın etkisine maruz kalması sonucunda sürekli gün ışığından yararlanamamak, temizlik ve bakımlarındaki yüksek maliyetler dezavantaj yaratmaktadır. Genellikle, tenteler, cephelerden çıkan güneş kırıcılar, kayar katlanır paneller, sabit raylı sistem paneller ve sabit açılı panjur gölgeleme elemanları yıllar boyunca kullanılmış, kullanım kültüründe şekillenmiş ve güncel hayatımızdaki yerlerini sürdürmeye devam ettirmişlerdir.

Doğrudan gelen güneş ışığı ortamlarda rahatsız edici sıcaklık oluşturur. En iyi koruma ve kontrol güneş ışığının pencere camına çarpmadan durdurulmasını gerektirir. Dış cephe perdeleri gölge kontrolü, parlama kontrolü, dış mekân ile olan görsel ilişki düzenlemelerini yaparken; termal konfor ve rüzgâr kontrolü de yaparak üstün bir ürün olma özelliğini korumaktadır. Dış cephe perde sistemlerinde; dış cephe motorlu fermuarlı perde, motorlu tavan perdesi, kış bahçesi perdesi gibi özel çözüm ve detay gerektiren ürünlerdir.

Dış perde elemanları sadece estetik değil aynı zamanda binaların toplam enerji performanslarını çok yakından ilgilendiren yeni teknoloji ile dış cephede panjurların yerini alan sistemlerdir. Dış mekânlarda kullanılacak sistemlerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar mikro delikli kompozit teknik kumaş, sistem ve motordur. Dış alanda uygulanan sistemler; güneş, rüzgâr, yağmur, kar gibi etkenlere dayanımlı ve çalışmasını uzun süre korumalıdır.

Serge Ferrari – Soltis Mikro Delikli Kompozit Kumaş Avantajları

Üretim Teknolojisi

Ön gerilim teknolojisi “Précontraint” sayesinde mikro delikli kompozit kumaş kullanım ömrü boyunca fiziksel olarak (uzayıp kısalmaz) boyut değiştirmez. Güneşin Uv ışınlarını engeller, sadece doğal ışığın içeriye girmesini sağlar ve oluşan ışınların yansımalara bağlı göz kamaşmalarını engeller.

Enerji Kontrolü

Yüksek UV direncine sahip mikro delikli kompozit kumaş güneşten gelen enerjiyi büyük oranda yansıtır. Çok çeşitli renkleri, kullanıcı tercihleri, delik oranları ve kumaş dokusu farklılık göstermektedir. Cephe yönleri, cam tipi ve gtot değerleri size doğru teknik kumaşın enerji kazanımlarıyla kolaylıkla renk seçmenizi sağlamaktadır. 

Rüzgâr Kontrolü

Delikli kompozit kumaş sürekli güneşi engellerken daimi hava geçirgenliği imkânı sağlar. Güçlü rüzgâr çarpmalarına karşı dayanım sağlar. Başta sinekler olmak üzere diğer canlılar kumaş deliklerinden geçemez.

Görüş Kalitesi

Gün içerisinde güneş kontrol perdeleriniz kapalıyken dışarıdan içerisinin görülmesine izin vermez, içeriden görsel temasınız asla kapanmaz.

Termal Konfor

Farklı oranlarda (%4 ile %14) ışık geçirgenliklere sahip olan mikro delikli kompozit kumaşlar sayesinde rüzgârı ve güneşi yöneterek %90 oranında termal konfor sağlar.

Mimari tasarımda alınacak kararlar öncelikli olarak cepheyi ve cephe kimliğini etkilemektedir. Bu nedenle cephe kimliğini oluşturan malzemelerin seçimi ve bu malzemelerin kullanış şekli, bilinçli alınmış kararlar gerektirir. Kullanılan yeni malzemeler ve güneş kontrol elemanları cephe kimliğini belirleyen önemli elemanlardır. Güneş yansıtıcı özellikleri olan malzemelerin cephede kullanılması ile güneş ışınlarının istenmeyen etkilerinin mekâna alınması engellenebilir. Cephede, parçalı ya da sürekli bir biçimde yer alarak, cephe kimliğini etkileyen bu malzemelerin seçimi ve kullanım şekli, yapının bulunduğu iklim koşullarına ve istenen iç mekân konforuna göre, mimar ve diğer disiplinlerin ortak çalışmaları sonucu doğru bir şekilde belirlenmelidir. Cephe kimliğinin belirlenmesi konusunda kararlar verilirken gerekli malzeme ve çevre verileri dikkate alındığında, yapıya sonradan entegre edilen birtakım düzeneklere gerek kalmayacaktır.

Güneş kontrol sistemleri Soltis ürün gamı ile dış dünya ile görsel teması ortadan kaldırmadan, binaları yeterli gün ışığına kavuştururken modern yapıların gölgelendirilmesini sağlamaktadır. Enerji maliyetlerinin her geçen gün arttığı düşündüğümüzde bu sistemler, iç mekân ve dış mekân olmak üzere cephelerde, pencerelerde ve açık alanlarda kullanılarak binaların gereğinden fazla ısınmasına engel olmakta, böylece hem büyük oranda enerji tasarrufuna imkân sağlamakta hem de estetik mimari çözümler sunabilmektedir.

Devamını Oku
Yorum yap

Bir Cevap Yazın

Dış Gölgeleme Sistemleri

Dış cephede doğru malzeme kullanımı kalite hissini artırıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Tasarımlarda sıkça kullanılan dış cephe kaplamalarıyla binalar, daha modern ve güçlü bir görünüme kavuşuyor. Bu görüntünün uzun süre korunması; güneş ışığından zorlu iklim koşullarına ve doğa olaylarına karşı dayanıklı kaplama malzemeleriyle mümkün oluyor. Yenilikçi mimari yüzeylerin dünya lideri Cosentino’nun üstün teknolojiyle geliştirdiği Dekton dış cephe kaplamaları, binalara modern bir görünüm kazandırırken zorlu şartlara dayanıklı yapılarıyla uzun yıllar boyunca ilk günkü canlılığını koruyor.

Hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz binalar, zorlu iklim şartlarından yakıcı güneş ışığına, rüzgârlardan kirli havaya kadar birçok yıpratıcı etkiye maruz kalıyor. Tüm bu etkenler dış cephe kaplamalarının ilk günkü canlılığını kaybetmelerine, yıpranmalarına hatta çatlayıp kırılmalarına dahi yol açabiliyor. Binaların kısa süre içinde yıpranmış ve eski bir görüntü almaması için dış cephede kullanılacak malzemelerin seçiminde son derece dikkatli olmak gerekiyor.

İlk günkü canlılığını koruyor

Cosentino’nun yüzlerce farklı renk ve üstün dayanıklılık teknolojileriyle geliştirdiği yüzeyler, binaların tasarımına modern bir dokunuş katarken aynı anda her zaman ilk günkü gibi görünmesine yardımcı oluyor. Cosentino’un dış cephelerde kullanıma uygun, yenilikçi ve ultra kompakt yüzeyi Dekton, üstün dayanıklılık performansı, renk seçenekleriyle şartlar ne kadar zorlu olursa olsun tüm binaların ihtiyacını karşılıyor.

Her türlü yüzeyin canlandırılmasına ilham veriyor

Cam, porselen malzemeler ile kuvars yüzeyleri üretmek için kullanılan hammaddelerin mükemmel bir karışımı olan Dekton, cephelerde her türlü yüzeyin yeniden canlandırılmasına ilham veriyor. 320 cm x 144 cm’ye kadar geniş formatta, 4 mm, 8 mm, 12 mm ve 20 mm’lik farklı kalınlıklarda üretilen yüzey, kolay bir kaplama imkanı tanıyor. UV ışınlarına, çizilmelere, lekelere, darbelere ve termal şoka karşı çok yüksek dirençli Dekton, gözeneksiz yapısıyla sıvıları emmiyor ve her zaman ilk günkü parlaklığını koruyor. Bu da binaların her zaman yeniymiş gibi görünmesini sağlıyor.

Binaların enerji verimliliğini artırıyor

Yenilikçi ultra sıkıştırma işlemi TSP teknolojisi ile üretilen Dekton, dış yüzeylerin sağlamlığını da artıyor. Bakımı da son derece kolay olan yüzey, temizleme ve bakım maliyetlerini de azaltırken, yapıştırmalı sabitleme sistemleri veya mekanik ankraj ile cephelerde kolayca uygulanabiliyor. Mermer, ahşap ve beton gibi farklı dokulara sahip geniş bir renk yelpazesiyle ince bir estetik sunan yüzey, dış cephe tasarımında sınırları ortadan kaldırıyor. Farklı projeler için çok sayıda mimar ve tasarımcıya ilham veren kaplama, binanın enerji verimliliğini de artırıyor.

Yangında yüksek performans sunuyor

Dekton dış cephe kaplamaları, seramiklerin aksine mükemmel bir yüzey ve kenar uyumu sağlıyor. Her türlü özel desen ve renge imkan tanıyan, projelere özel boyutlarda üretilebilen yüzey, montaj sürelerini de kısaltıyor. A1 sınıfı sertifika ve A2 sınıfı güvenlik ağı ile yangında yüksek performans sunuyor ve alev almıyor. Böylece binanın güvenliğini de üst düzeye çıkarıyor.

Devamını Oku

Dış Gölgeleme Sistemleri

VMZINC titanyum çinko ve aksesuarlar

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Çatı ve cephe yüzey kaplama malzemeleri kadar önemli bir diğer konu da bitiş, dönüş, kapama aksesuarlarıdır. Çatı kaplama malzemelerinde ilk amaç suyun alt katmanlara ve iç ortama kaçırılmadan tahliye edilmesidir. Sert yüzey malzemelerinde ikincil malzemeler ile çözülmek zorunda kalan detaylar için en büyük sıkıntı su alma riskidir.

Özellikle çatı kaplamalarında eğimin yüzde olarak artırılması ihtiyacı hep bu kaygıdandır. Malzemeler arasında genleşme katsayıları farklıdır. Bu sebeple, yaz-kış, gece-gündüz gibi hava sıcaklıklarındaki artış ve azalış ile malzemeler arası uzama kısalma miktarları da değişmektedir. Bu da yüzeysel çatlaklar meydana getirebilir. Silikon, mastik gibi malzemeler ile çözümler de kısa ömürlü olmaktadır.

VMZINC Titanyum çinko ile çatı ve cephe yüzeylerinde tüm aksesuarları aynı malzemeden yani titanyum çinko ile üretmek ve çözmek mümkündür. Titanyum çinkonun yumuşak olması ve mekanik dayanımın yüksek olması; tüm detaylarda istenilen boyutta ve bükümde aksesuarlar üretilmesini mümkün kılar.

Farklı çatı malzemeleri ile kaplanmış projelerde de titanyum çinko aksesuarlar kullanılması estetik ve fonksiyonel çözümler sunar. 0,70mm kalınlıkta, 333mm den 1250mm’e kadar farklı enlerde üretilebilen rulolar sayesinde detaylar minimum ek ve minimum fire ile çözümlenir. Malzemenin UV dayanımı yüksektir, rüzgar, yağmur ve kardan etkilenmez. Dayanımını ve estetiğini daima korur.

Çivi, perçin, vida gibi yüzeyde delik açarak su alma riski oluşturan bağlantı yöntemleri kullanılmaz bu sayede su geçirimsiz detaylar oluşturulur.

Kullanım alanları çatı yüzeylerinde; çatı penceresi, ışıklık, güneş enerjisi sistemleri ve çevre bağlantı detaylarının oluşturulması. Güvercinlik ve baca dibi bağlantı detayları ile yüzey kaplamalarının yapılması mümkündür.

Saçak ucu damlalık aksesuarı, mahya aksesuarı; havalandırmalı katman detayı hem altyapı malzemelerinin hem titanyum çinkonun uzun ömürlü olmasını sağlaması açısından çok önemlidir. Hava giriş ve çıkışını sağlayan detaylar bu aksesuarlar ile elde edilir.

Dere ve oluklar: Gizli dere, daire kesitli ve kutu kesitli asma oluklar. Yağmur suyunun toplanması ve yüzeyden tahliye edilmesi ile ilgili bütün bağlantı parçaları, genleşme bandı ve lehim yöntemleri ile birleştirilir. Parçalar fabrika üretimi orijinal yuvarlak kesim hazır aksesuarlardan oluşacağı gibi, yarı mamül titanyum çinko rulo malzemeden kutu kesit olarak da şantiyede üretilebilir.

Parapet ve harpuşta kaplamaları: titanyum çinko çatı ve cephe kaplamalarında uygun sistemler ile kullanılabileceği gibi, doğal taş, ahşap, fiberbeton vb sert malzemeler ile kullanıldığında malzemelerin üst noktasından su almasını engelleyerek yapı ömrünü uzatır.

Saçak kaplamaları ve sundurma alanlarında da mimari tasarıma uygun görsel ve uyumda estetik çözümler sunar.

Cephe ve alın kaplamalarında tasarım özgürlüğü sunar, homojen veya heterojen, sıralı veya şaşırtmalı düzende istenilen görsel algı titanyum çinko alın kaplamaları ile elde edilmektedir.

Saçak altı, tavan yüzey kaplamalarında alternatif sistem önerileri ile istenilen doku oluşturulur ve bakım gerektirmeden yapıya prestij kazandırır.

Cephe yüzey kaplamalarında pencere çevresi, denizlik, söve, pervaz gibi yüzeyler için çok uygundur. Malzemenin esnekliği sayesinde istenilen bitiş detayları kolaylıkla oluşturulur. Alternatif bükümler yapılarak mimari tasarım aşamasında zarif çözümler üretilir.

Kat silmesi gibi yüzeylerde taş, ahşap gibi sert malzemeler ile kullanıldığında da estetik çözümler sunar.

İniş borusu ve bağlantı parçaları; dayanımı yüksek ve hazır aksesuarlı inişler tüm iklimlerde ve bina tiplerinde mimari detaylara kolaylık sağlar. Oluklarda olduğu gibi daire veya kutu kesitli üretmek mümkündür.

Bir yapının tepeden tırnağa, mahyadan saçağa, harpuşta kaplamasından cephe bitişine, oluktan iniş borusuna her noktasında VMZINC Titanyum çinko ile çözüm üretebilmemiz için teknik ekibimize danışabilirsiniz.

Devamını Oku

Dış Gölgeleme Sistemleri

Neden Harol?

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Sipariş üzerine güneş koruması

Harol, her detayın önemli olduğu %100 ölçüye göre çözümler sunar. Güneş koruma çözümlerimiz bu nedenle isteklerinize mükemmel şekilde uyarlanabilir. Her bir inşaat projesi için bir çözüm: Yeni bina veya yenileme, ev veya daire, balkon veya teras, şık veya rustik… 300’den fazla RAL renk ve çizilmeye karşı dayanıklı texture boya seçenekleri arasından tercihinizi yapın. Maksimum konfor için ekstra seçenekler: Aydınlatma, ısıtma, otomasyon.

Kullanım kolaylığı

Tüm Harol çözümleri hayatınızı kolaylaştırmak için yapılmıştır. Güneş koruma çözümlerimiz motor ve kumanda ile desteklenmiştir. Bir düğmeye basarak yüksek kaliteli ürünlerimizin keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Üstelik nerede olursanız olun akıllı telefonunuzla kontrol edebilirsiniz. Baştan sona tam hizmet Harol çözüm ortakları sizin için var; kurulumdan sonra servis departmanımız da öyle çünkü doğru bakım ipuçları Harol marka ürünlerinizin keyfini uzun yıllar sürmenizi sağlayacaktır.

Bu ürün hakkında bilgi almak isterseniz;
yakup.murtezaoglu@harol.com
+90 533 191 20 28

Devamını Oku
Advertisement
Advertisement

Trendler

Copyright © 2023 Moneta Medya Grubu. Tüm hakları saklıdır.