Pergolala ve Gazebolar

Altun Company | Pergotech 40. yaşında

Yayın Tarihi:

on

Altun Company | Pergotech Endüstri Ürünleri Tasarımcısı ve Yöneticisi Büşra Altun’la bir söyleşi gerçekleştirdik. 40 yıllık geçmişiyle özellikle mimari gölgelendirme alanında önde gelen firmalar arasında yer alan Altun Company | Pergotech’in faaliyet alanları hakkında bilgiler veren Büşra Hanım, pergola seçiminde nelere dikkat edilmeli sorusunu da yanıtladı okurlarımız için.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık fakültesi mezunuyum ve ALTUN şirketinin ikinci jenerasyonu olarak yönetiminde görev alıyorum.

Okurlarımız için kısaca firmanızdan bahseder misiniz?

Şirketimiz bu yıl 40. yılına girdi…

40 yıldır gölgelendirme, mimari hareketli yatay ve dikey sistemler üzerine projeler üretiyoruz. (Otomatik pergola, bioklimatik pergola, tente sistemleri, tamamlayıcı cam sistemleri, zip ve storlar.)

Entellektüel sermayesi yüksek olan bir yapıyız.

Altun Tente ve Pergotech olarak iki markamız mevcut. Yurt içinde Altun markası sektörün duayenlerindenken yurt dışında ise Pergotech markası ile geniş satış kanalları, bayili yapı ile global bir satış stratejisi izlemekteyiz.

Açık yaşam alanlarından maksimum fayda sağlanan, kullanıcı odaklı fonksiyonel dış yaşam alanları oluşturuyoruz. İç mekân konforunu dış alanlara taşıyarak, görsel öğelere dikkat ederek, proje bazlı hizmet veriyoruz.

Pergola seçiminde nelere dikkat etmek gereklidir size göre?

Öncelikle pergola ve mimari hareketli sistemlerin klasik tente gibi bir ürün olmadığının bilincinde olmalı tüketiciler. Zamana meydan okuyan, fonksiyonel, yeni bir yaşam alanı oluşturulduğu için mevcut alana ve yapıya entegre, doğru bir sistem yaratmak adına projelendirme ve statik analiz tarafı çok önemli.

Her projenin kendi içinde farklı dinamikleri mevcut.

Türk piyasasındaki rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Profesyonelliğin zayıf olduğu bir ortam olarak nitelendirebiliriz. Yurt dışında geniş bir pazar olsa da Türkiye’de niş bir sektör. Konusunda uzmanlaşmış, uluslararası hizmet veren, rekabet kurallarını bilen az sayıda firmaya sahibiz.

Tüketicilerden önce, üreten ya da direkt satış yapan firmaların sektörü geliştirmesi ve doğru bilgi, doğru ürün paralelinde ilerlemesi gerektiği kanaatindeyim.

Yer aldığınız büyük çaplı projeler oldu mu/olacak mı?

Çok fazla yurt içi ve yurt dışı büyük projelere yer aldık, 40 yıl içerisinde. Yurt dışında, belediyelere yaptığımız ve büyük organizasyonların gerçekleştiği sosyal alanlar mevcut. Yurt içinde ise Emlak Konut, Halk Bankası ve Rönesans İnşaat uzun vadeli ve büyük projelerde çözüm sunduğumuz yapılar arasında.

Kısa veya uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni projeler var mı?

Türk bir marka olarak nitelikli projelere imza atarak, geniş pazarlara yayılmaya devam edeceğiz. Bu esnada ürünler ve çözümlerimizde artımsal inovasyonları sürekli yapıyoruz.

İnovatif ürünler geliştirmeye, farklı bakış açımız ve proje odaklı yaklaşımımızla dünya çapında hizmet vermeye devam etmeyi planlıyoruz.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version