Colt Shadoglass: Hem şık hem fonksiyonel

Yayın Tarihi:

on

Geçmişi 1931 yılına dayanan Amerika menşeli Colt firması güneşten koruma sistemleri konusunda oldukça iddialı. Shadoglass güneş koruma sistemi parlama problemini asgariye indirirken havalandırmaya yardımcı oluyor.

Shadoglass, cephenin önünde hem dikey hem de yatay olarak monte edilebilen sabit veya hareketli bir güneş koruma sistemidir. Bu alüminyum kafes sistemi ayrıca havalandırma için birincil veya ikincil cephe elemanı olarak uygundur ve diğer Colt ürünleriyle birleştirilebilir.

Özellikleri ve Faydaları
Colt Shadoglass, sabit veya hareketli cam çıtalar için tasarlanmıştır.

Kurulumda diğer Colt ürünleriyle birleştirilebilir. Shadoglass sistemi güneş ışınları ile ısıl kazanımları azaltmaya yardımcı olur, bu sayede parlama problemlerini azaltır ve doğal ışığın girişini en üst düzeye çıkarırken, havalandırma sistemi masraflarından da tasarruf etmeyi sağlar.

Dört standart Shadoglass sistemi vardır, ancak ürünü her projeye uyarlamak için özel sistemler tasarlanabilir.

Shadoglass’ın hareket sistemi komple cepheleri kontrol edebilen lineer aktüatörlerin kurulumuna dayanmaktadır.
Tasarımcının gereksinimlerini karşılamak için çeşitli renklerde ve yüzey tipinde çıtalar mevcuttur. Shadovoltaic sisteminde bile, fotovoltaik hücreler daha büyük enerji verimliliği için cam laminatın içine entegre edilmiştir.

Tüm ana bileşenler, ekstrüde alüminyum alaşımlı tip 6063 T6 ve paslanmaz çelik bağlantı elemanlarında üretilmektedir.

Camın özellikleri, sistemin estetiğine ve tasarımının diğer gereksinimlerine göre belirlenir. Mevcut olan camların kalınlığı 8 mm ila 16 mm arasındadır. Cam levhalar ısı emdirme/ısı banyosu testine tabi tutulur ve kenarları herhangi bir gerilimden kaçınmak için işlenir. Tüm ana bileşenler ekstrüde alüminyum alaşım tipi 6063 T6 ve sabitleme elemanları paslanmaz çelik olarak üretilir.

Colt’un Shadoglass’ı, doğal ışıkların yüksek kullanımını, lamellerin fonksiyonel tasarımıyla birleştirir. Kontrol sistemi, güneş ışığının bu sistemin cam çıtalarına dikey olarak yansıtılmasını sağlar, böylece yaz aylarında, güneş ışığının enerjisinin emilmesi ve yansımasıyla maksimum etki elde edilir.
Dış sıcaklıklar daha düşük olduğunda, lameller, güneşin ısısı (pasif güneş enerjisi), parlama ve yansımaları engellemeden, en iyi şekilde kullanılabilmek üzere yönlendirilmiştir. Seçilmiş olan sabit cam veya mobil cam dış kaplamaların tipine, baskıya, levhaya vb. bağlı olarak, her bir uygulama için ışık ve radyasyon iletimi kesin olarak belirlenebilir. Cam çıtalardan dışarıya olan görüş, tamamen kapalı konumda bile engellerden uzak tutulur. Shadoglass, cam lamelleri cam destekleri üzerine, tüp şeklindeki bir desteğin altına veya çıtanın her iki tarafındaki cam destekleri üzerine monte etme seçeneği sunar. Çıtalar hem destek ayakları arasında hem de bunların önüne monte edilebilir.

LS 1 sistemi, statik destek için, dikmeler veya bunların önleri arasındaki cam destekleri ile bir alüminyum boru şeklinde destek üzerine monte edilen bir cam bıçağa sahiptir. Bu şekilde, 3,600 mm’lik profiller arasında maksimum bir ayırma elde edilebilir. Standart çıta genişliği 300 mm ila 600 mm arasında değişir.

Bu tipte, normalde sadece ferforje sabitleme ile dikey modülde kullanılan iki sabitleme noktası ile büyük uzunlukları kapama seçeneği mevcuttur. Ayrıca, yüksek cephe direnci sağlar.

Shadoglass LS 2 sistemi, her iki tarafta da dikmeler veya bunların önündeki cam destekleri üzerinde enine şekilde kesilmiş bir cam bıçağa sahiptir. Bıçak statik gücünü camlara borçludur. Profiller arasındaki maksimum ayrım 2,100 mm’dir. Çıtanın maksimum genişliği 550 mm’dir.

Shadoglass LS 3 sistemi, statik destek için, dikmeler arasında veya bunların önünde boru şeklinde bir alüminyum destek üzerine monte edilen bir cam bıçağa sahiptir. LS 1 sistemine kıyasla, bıçak, cam destekleri üzerinde değil, doğrudan boru şeklindeki bir destek üzerinde durur ve her iki tarafa da enine şekilde kesilir. Bu yapı ile, 4,000 mm’lik profiller arasında maksimum bir ayırma elde edilebilir. Çıtanın maksimum genişliği 600 mm’dir.

Shadoglass LS 4 sistemi, her iki tarafa da kontrol motorunun yerleştirildiği arka direk üzerindeki cam desteklerle enlemesine kesilmiş bir cam bıçağa sahiptir. Bıçak, statik gücünü cama borçludur. Profiller arasındaki maksimum ayrım 1,800 mm’dir. Çıtanın maksimum genişliği 600 mm’dir.

Shadoglass LS5 sistemi, camdaki sabitlemelerin azlığı nedeniyle cepheye maksimum şeffaflık sağlayan merkez tarafından tamamen döndürülen bir hareket sistemidir. Çıtalar, her bir uçta maksimum saydamlık sağlayan, tam olarak döndürülmüş bir merkez sistemi ile desteklenmektedir. Şeritler, ek bir destek olmadan 1800 mm’ye kadar uzunluklara izin veren bir ekstrüde profil ile uçlar tarafından sabitlenir. Bu destek, 600 mm’ye kadar olan çıta genişliklerini kullanabilir ve hem dikey hem de yatay uygulamalar için idealdir. Metal, kumaş, ahşap, seramik veya akrilik gibi farklı malzemelerle de kullanılabilir.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version