Connect with us

Etkinlikler

Dijital R+T, Şubat 2021’de

Yayın Tarihi:

on

“R+T Dijital” etkinliği 22-25 Şubat 2021 tarihlerinde düzenlenecek. Hibrit etkinlik konseptinin odak noktası R+T İnovasyon Ödülü olacak.

Messe Stuttgart düzenlenecek ilk “R+T dijital” ile birlikte 2021 baharında yeni çözümler sunacak. Dünyanın lider panjur tente, kapı/geçiş sistemleri ve güneşten korunma sistemleri fuarı R+T sanal ortamdaki varlığını artırıp bununla bağlantılı olarak yeni bir hibrit etkinlik formatı tasarlıyor. R+T dijital katılımcıları 22- 25 Şubat 2021 tarihleri arasında yeni geliştirdikleri ürün inovasyonlarını uluslararası bir platformda sergileme ve sektöre dair kapsamlı bir bilgi alışverişinden faydalanma fırsatı elde edecek. Bu format, hem R+T dijital platformunda çevrimiçi olarak yayınlanacak hem de Stuttgart’ta düzenlenecek temel hibrit etkinliklerle tamamlanacak. Messe Stuttgart Teknoloji Departmanı Müdürü Sebastian Scmid etkinlikle ilgili şunları paylaştı: “R+T dijitalle katılımcılarımıza ve ortaklarımıza ziyaretçi ağımıza dijital erişim sunmayı amaçlıyoruz, böylelikle bu çerçevede 2021 için geliştirilmiş ürün yeniliklerinin ayrıntılı şekilde sergilenebileceği ortam sağlanacaktır. R+T dijitali düzenlemekteki en büyük hedefimiz bu. Bu yüzden R+T İnovasyon Ödülü’nün takdim edilmesi etkinlik konseptinin en önemli noktasını oluşturuyor. Dijital etkinlik formatları ticaret fuarlarını sonlandırmayacak, sonlandıramaz da. R+T halihazırda sektördeki en önde gelen panjur tente, kapı/geçiş sistemleri ve güneşten korunma sistemleri fuarı ve hep böyle kalacak. R+T dijitalle birlikte, 2022’de Stuttgart’ta yüz yüze gerçekleştirilecek olan R+T’yi tamamlayacak yeni bir format geliştirdik ve böylelikle 2021’de sektörü sanal olarak bir araya getirmiş olacağız. “

Üç sütun üzerine kurulu platform

Her şey öncekinden farklı mı, yoksa çoğu aşina olduğumuz şeyler mi? R+T konsepti aynı kalıyor: Konuklarımız uluslararası ticaret fuarı ziyaretçilerine ürünler üzerinde yaptıkları yenilikleri sunuyor ve çeşitli sunum programları aracılılığıyla bilgi alışverişi gerçekleştiriliyor. Buna ek olarak sektör kendi içinde fikir ve görüş alışverişinde bulunulabilir veya online olarak network oluşturulabilir. R+T dijital platformunun üzerine kurulduğu üç dayanak noktası tam olarak şunlardır:

Sergi Alanı’nda, belli ürün kategorilerine ayrılmış katılımcı showroomları olacak. Birbirinden farklı temaları barındıran salonlarda ziyaretçiler, sanal fuar stantlarındaki farklı inovasyonların ve yeniliklerin ana hatlarını, örneğin ürüne dair indirilebilir bilgi materyallerini, ayrıntılı ürün videolarını veya premium erişim edindikleri takdirde özel atölyeleri ve canlı sunumları görebilecekler. Ayrıca katılımcılar ziyaretçiler ile yazılı olarak ya da görüntülü sohbet aracılığıyla iletişim kurabilecekler.

Buna ek olarak platform, ziyaretçilerin ürün yeniliklerine ve dünya piyasasının güncel durumuna dair bilgi edinebileceği 15 dakikalık çevrimiçi toplantılar düzenlenebilecek bir Katılımcı Forumu’nu da barındıracak.

Konferans Alanı’nda sektördeki ana temalarla (gastronomi, inovasyonlar, zanaat, mimari) ilişkili, çoğunlukla hibrit etkinlikler için tasarlanmış uzman sunumları, tüm etkinlik süresince canlı olarak yayınlanacak. Böylelikle katılımcıların konferans programına, bulundukları yerden ayrılmadan, dünyanın neresinde olursalar olsunlar iştirak etmeleri mümkün olacak.

Ayrıca 22-25 Şubat 2021 arasında yapılacak canlı (sanal) etkinlik sonrasında, katılımcıların ticaret fuarı tezgahları ve sunum programı da dahil olmak üzere tüm R+T dijital platformu bir yıl boyunca yani R+T 2022’ye dek erişime açık olacak.

R+T dijitale eşlik edecek yoğun program

R+T dijitalin dört etkinlik günü için atölyelerden ve forumlardan oluşan, öne çıkan çeşitli temaların her birine ayrı ayrı odaklanan ve böylece farklı ilgileri olan gruplara hitap eden kapsamlı bir program şimdiden hazırlandı.

İlk gün (22.02.2021) Konferans Alanı, “R+T meets INTERGASTRA” (“R+T INTERGASTRA’yla buluşuyor”) mottosuna uygun olarak, gastronomi teması etrafında toplanacak. Kapsamlı kürsü konuşmalarında gastronomi ve otelcilik sektörünün önde gelen temsilcileri dış mekan ürünleriyle alakalı temalar ve trendlerin ana hatlarını sunacak. Devamında ise, otelcilik, restoran, kafe, dondurma veya birahane işletmeleri gibi sektörlerden çeşitli gastronomi referans projeleri hem sergi alanında hem de canlı yayın şeklinde kamuya sunulacak.

Dijital etkinlik formatının temel parçası gastronomi etkinliğiyle aynı günde takdim edilecek R+T İnovasyon Ödülü olacak. Jüri sabah saatlerinde, kamuya kapalı olarak ödül konusundaki kararını verecek. İnovasyon Ödülü’nün kazananları bu şekilde belirlenecektir. İnovasyon Ödülleri akşam, sektör özel gecesi sırasında takdim edilecek. Bu ödülle birlikte ilk kez, her kategoriden birkaç kazanan belirlenecektir. R+T dijital ziyaretçileri töreni canlı olarak takip edebilecek.

Salı günü (23.02.2021) – İnovasyonlar’a ayrılmış gün – R+T İnovasyon Ödülü kazananları detaylı olarak açıklanacak. İnovasyon Ödülü’nün kazananları kısa ancak son derece bilgilendirici web seanslarıyla ürünler üzerindeki geliştirmelerini sergileme ve dolayısıyla da İnovasyon Ödülü’ne yaptıkları başvurunun başarılı olma nedenlerini gösterme fırsatı edinecekler. R+T dijital ziyaretçileri bu sayede ürünlerdeki yeniliklere ve sektördeki inovasyonlara dair kapsamlı bir genel bakış edinebilecek.

Etkinlik organizatörleri etkinliğin üçüncü gününü (24.02.2021), zanaatkarlığa ayıracak. Panjurlar ve Güneşten Koruma Üreticileri Federal Birliği (BVRS), Ulusal Kapı İmalatçıları ve Tedarikçileri Federasyonu (BVT), Teknik Tekstil Ürünleri Panjurlar ve Güneş Perdeleri Sanayi Birliği (ITRS) ve diğer ortaklarımızın aralarında olduğu bazı katılımcı kuruluşlar tarafından düzenlenecek çeşitli atölye programlarında ziyaretçilerimiz iç ve dış güneş korunma, kapı/geçiş sistemleri veya akıllı ev alanlarındaki bilgilerini tazeleyip genişletebilecekler.

R+T’nin dördüncü ve son gününde ise ziyaretçiler Şehir Planlaması ve Mimari Resmi Kurultayı ARCHIKON 2021’i Konferans Alanı’ndan, hem yerinde hem de çevrimiçi olarak takip edebilecek. Buna ek olarak etkinliğin dört gününde de “Architecture Highlights” (“Mimari Başlıkları”) adı altında 90 dakikalık web seansları düzenlenecek. Buradaki odak noktası sektördeki ürünler ve uzmanlar arasındaki görüş ve fikir alışverişi olacak. Katılımcılar kendilerini geliştirmelerine yardımca olacak değerli noktalarda bilgi edinebilecek. Sebastian Scmid bu konuda “Baden-Württemberg Mimarlar Odası ve İnşa Eğitimi Enstitüsü gibi networkleri ve uzmanlıklarıyla bize destek olan ortaklarımız olmasından son derece memnunuz” dedi.

Bu kapsamlı programla birlikte, 2021 Şubat ayında düzenlenecek R+T dijital, panjur tente, kapı/geçiş sistemleri ve güneşten korunma sistemleri sektörünün inovasyon ve bilgi platformu olacak. R+T dijitale katılım ziyaretçiler için ücretsizdir.

R+T Dijital 2021 ve R+T Innovation Award 2021 katılım detayları ile ilgili Uluslararası Proje Direktörü Çağdaş Kılıç ile iletişime geçebilirsiniz.

Çağdaş Kılıç

Uluslararası Proje Direktörü

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık
Tel:    +90 212 284 11 10

Mob: +90 542 733 43 95

cagdas.kilic@messe-stuttgart.com.tr

Devamını Oku
Yorum yap

Bir Cevap Yazın

Etkinlikler

Sıfır enerji binalara dönüşüm ZeroBuild Summit’te

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Kullandığımız enerjinin yüzde 70’ini yurt dışından temin eden bir ülke olarak, enerjinin verimli kullanımı hem ülke ve bireysel ekonomimiz hem çevre hem de enerji arz güvenliği özelinde milli güvenlik açısından büyük önem taşıyor. Enerji tasarrufunun yanı sıra yaşadığımız deprem felaketinin ardından yapı sektöründe hızlı bir değişim ve kentsel dönüşüm konuşulurken, sürdürülebilir ve dirençli kentleşmenin Sıfır Enerji Binalar ile nasıl mümkün kılınabileceği 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit’23’te her açıdan ele alınacak. Zirve bu yıl 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde 45. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ile eş zamanlı olarak İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde “Sıfır Enerji Bina Mümkün-ZeroBuild Possible” sloganı ile hibrit olarak gerçekleştirilecek. ZeroBuild Summit’in ana gündemini “Depreme Dayanıklı Sıfır Enerji Binalar” oluşturacak.

Sıfır Enerji Bina Mümkün

Ülkemizde toplam tüketilen enerjinin %30’undan fazlası sadece binalarda kullanılıyor. Sıfır Enerji Binalar ile enerji verimliliğinin artırılması, fosil yakıt kullanımının minimuma indirilmesi ve aynı anda yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanılmasıyla büyük kazançlar sağlanıyor. Bu nedenle Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale getirilen Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümü hızlandırmak ve tüm taraflar özelinde kamuoyu oluşturmak amacıyla ZeroBuild Institute tarafından 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit’23 tüm tarafların katılımı ile gerçekleştiriliyor. Bu yıl 4. kez düzenlenecek zirvede, sahip olduğumuz mimarlık-mühendislik bilgisi ve üretim-sanayi kabiliyetleriyle Sıfır Enerji Binalar’a ulaşmanın aslında hiç de zor olmadığı ortaya konulacak.

Enerji tasarrufu sağlayan, çevreye dost ve afetlere dayanıklı yapılar olarak dikkat çeken, ısıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu ihtiyacını da tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden binalar olarak tanımlanan “Sıfır Enerji Binalar” hem yeni inşaatlarda hem de mevcut konut ve hizmet binalarının yenileme çalışmalarında bir prensip olarak rahatlıkla uygulanabiliyor.

“Sıfır Enerji Bina Mümkün” sloganıyla değişimi başlatmak üzere 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın konuşmacıyı bir araya getirecek ZeroBuild Summit’23, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde fiziki olarak gerçekleştirilecek. Zirve aynı zamanda Yapı Fuarı-TurkeyBuild ve ZeroBuild Türkiye YouTube kanallarından canlı olarak da izlenebilecek.

Ülkemizde Sürdürülebilir ve Dirençli Kentleşme Hayal Değil

Zirvenin ana gündemine dair bilgi veren ZeroBuild Summit’23 Direktörü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz; “ZeroBuild Institute olarak, depremin felaketinin ardından böyle bir kaybın bir daha yaşanmaması için katkı sunmak amacıyla yapı sektörü için düzenlediğimiz ZeroBuild Summit’23’te; akademik ve uygulamacı profesyonellerin bakış açısıyla depreme dayanıklı sıfır enerji bina ilişkisini hem kentsel dönüşüm ve sürdürülebilirlik hem çevrecilik hem de ekonomik açıdan ele alacağız” dedi.

“Kentsel dönüşüm büyük bir fırsat sunuyor, kaynakları doğru kullanmalıyız”

Ülkemizi her açıdan derinden etkileyen deprem felaketinin ardından ülke genelinde önemli bir kentsel dönüşüm sürecinde olduğumuzu vurgulayan Doç. Dr. Gamze Karanfil Kaçmaz, “Birçok bina yeniden yapılacak. Bu binaları yaparken ülkemizin kaynakları gereksiz bir şekilde harcanmasın, fayda odaklı olsun istiyoruz. Bu binaları yeniden yapıyorken Sıfır Enerji Bina formatına uygun olarak inşa edebiliriz. Kentsel dönüşümle yeni yapılacak binaların hem depreme dayanaklı hem de enerji verimli olması sürdürülebilir kentleşmeyi mümkün hale getirecek. Bu nedenle kentsel dönüşümü bu büyük bir fırsat olarak görebiliriz. Yeni binaların Sıfır Enerji Bina veya sıfır enerjiye hazır bina diye tanımladığımız, sıfır enerjiye sonradan da dönüştürülebilecek binalar olarak tasarlanması büyük önem taşıyor” diyerek, hazır inşa edilen yapıların da konut sahipleri tarafından sonradan Sıfır Enerji Bina’ya rahatlıkla dönüştürebileceğini belirtti.

“Sıfır Enerji Binalar’ın afet anında elektriği kesilmeyecek, ısıtma sistemi çalışmaya devam edecek”

Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021 itibariyle zorunlu hale getirilen ve Türkiye’nin 6 Ekim 2021 tarihi itibariyle Paris Anlaşması’nı imzalayarak 2053’te Net Sıfır Emisyon hedefini kabul etmesiyle, Sıfır Enerji Binalar ülkemizin de eylem planları arasında yer almaya başladı. Ancak hızlı hareket etmemiz gerektiğini hatırlatan Doç. Dr. Kaçmaz; “Gerek ülkemizin deprem bölgesinde olması gerekse iklim değişikliği etkileri yüzünden, uzmanların da belirttiği gibi deprem, su baskını, sel, yangın, kasırga ve benzeri doğa olayları ile sıklıkla yüzleşeceğiz. Yaşanan her bir afette, insanların kendilerinin ve ailelerinin canlarını emniyete alacakları güvenli kapalı alanlar, yani güvenli binalar aradıklarını görüyoruz. İşte tam bu noktada yapılması gereken şey ‘Mevzuata Uygun, Deprem Dayanıklı Sıfır Enerji Binalar’ inşa etmektir. Çünkü Sıfır Enerji Binalar, kendileri depremde ayakta kalacakları gibi, çevrede afetten zarar görmüş kimseler için güvenli sığınma alanları olarak tasarlanmaktadır.

Sıfır Enerji Binalar, yapı mevzuatına uygun, deprem dayanıklı olarak yapılmış, yenilenebilir enerji kaynaklarından kendi enerjisini kendisi üreten, hatta fazlasını şebekeye satarak gelir getirme potansiyeli olan, deprem anında elektriği kesilmeyecek, ısıtma sistemi çalışmaya devam edecek binalardır. Bu sayede afetten zarar gören diğer insanlar için de ısınabilecekleri, doyabilecekleri ve dinlenebilecekleri güvenli binalardır. Bu bilgiler ışığında 4. Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’23’te bununla ilgili tüm unsurları konuşacak ve nasıl mümkün olduğunu ortaya koyacağız” dedi.

Sıfır Enerji Binalar’ın Mümkünlüğü Demo Ev ile Ortaya Konacak

Oturumların yanı sıra zirvenin “ZeroBuild Network Zone” alanındaki sergi bölümünde yer alan stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan olumsuz etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacak, yeni ürün ve teknolojileri inceleyebilecekler. Ayrıca ilgili alana konumlanacak “Sıfır Enerji Bina Demosu” ziyaretçilerin incelemesine sunulacak. Sıfır Enerji Bina kapsamında kullanılan ürün ve sistemler bu Demo Ev üzerinden incelenebilecek.

Bu yıl tüm paydaşlara “Sıfır Enerji Bina Mümkün-ZeroBuild Possible” diyecek olan ZeroBuild Summit’23’e dair tüm bilgilere https://www.summit.zerobuild.org/tr web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Devamını Oku

Etkinlikler

R+T Turkey ihracat köprüsü kurdu

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

20 Ekim’de İstanbul Fuar Merkezi’nde başlayan ve üç gün boyunca yerli, yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle devam eden Uluslararası Güneşten Koruma ve Otomatik Kapı Sistemleri Fuarı R+T Turkey katılımcılarına ihracat kapılarını sonuna kadar açtı. Katılımcıların yüzde 90’ını yerli üretici firmaların, ziyaretçilerin ise yüzde 50’sini yabancı satın almacıların oluşturduğu fuarda; panjur, pergola, perde gibi ürünler ve üretimlerinde kullanılan makinelerin yanı sıra yerli elektrikli tüp motor, yangın tedbirleri bakımından önemli rol üstlenen tutuşmayan perdeler ve pandemi ile birlikte bir ihtiyaca dönüşen dış alan çözümleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Güneşten koruma ve otomatik kapı sistemleri alanında Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki tek uluslararası ticaret fuarı olan R+T Turkey 5. kez Türkiye ekonomisi ve ihracatı için önemli bir kanal oluşturdu.

Sektörün lider firmalarının yer aldığı fuar; yatırımcı, üretici, perakendeci, bayi, satış mağazası, toptancı, distribütör, mimar, iç mimar, inşaat mühendisi gibi tüm sektör ilgililerini sektörün tek uluslararası ticaret platformunda bir araya getirdi.

Ziyaretçilerin yüzde 50’si yabancı ülkelerden

11 bin metrekare alanda katılımcı firmalar ile ziyaretçileri buluşturduklarını belirten Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, “Metrekare bazında 2019 yılına göre iki katı büyüme elde ettik. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz fuar ile ilgili olarak katılımcı sayımızı yüzün üzerine çıkarmak önümüze koyduğumuz hedeflerden biriydi. Bu hedefe ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizi daha da mutlu eden katılımcı firmalarımızın olumlu iş bağlantıları ile fuardan memnun ayrılıyor olmaları.” dedi.

Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl düzenlenen fuarda hem yerli katılımcı firma sayısını hem yabancı ziyaretçi sayısını arttırdıklarını vurgulayan Altıntop; “Ziyaretçilerimizin yüzde 50’sini yabancı satın alma temsilcileri oluşturdu. Bu durumun katılımcılarımızın ihracat hedefleri açısından oldukça olumlu fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz. Fuarımıza; Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Romanya, Bulgaristan, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, İngiltere, Hollanda, Suudi Arabistan, İspanya, Kosova, Fransa, İsrail, Lübnan başta olmak üzere 88 ülkeden 6 bin profesyonel ziyaretçi geldi. Ayrıca bu sene özellikle Avrupalı ziyaretçilerimizde artış olduğunu gözlemledik.” şeklinde konuştu.

Devamını Oku

Etkinlikler

Yapı Fuarı’nda sektöre güç ve yön veren Start-Up’lar boy gösterecek!

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Bölgenin en büyüğü, yapı sektörünün en önemli platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul,

23 – 26 Mart tarihlerinde TÜYAP’ta  dünyanın pek çok farklı noktasından satın alma profesyonelini yerli üreticilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Ayrıca 2021 yılında bir ilke imza atarak yapı sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni girişimlere kucak açmak için hazırlanıyor.

  1. kez düzenleniyor.

Hyve Group’un Türkiye’de gerçekleştirdiği, 5 taşıyıcı sektörün fuarı arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, bu yıl 44.kez düzenleniyor.  Yapı sektörünün buluştuğu iş birliği platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, ülkeye döviz girdisi sağlayan ve ihracat kaleminde önemli bir payı olan sektörümüzün yerli katılımcılarını ve üreticilerini yabancı alıcılarla buluşturacak.

Sektöre yön verecek start-uplar aranıyor.

Geçtiğimiz yıl yapı sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni girişimlere inovatif ve çözüm odaklı geliştirdikleri servisleri sergileme imkânı verecek. En yeni ürün ve teknolojileriyle dikkat çeken yapı ve mimarlık girişimcilerine özel ayrılan bu alanda, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri sektör profesyonelleri ile buluşacaklar. İnovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok ihtiyaç olan bu dönemde; geliştirdikleri çözümleri tanıtıp yeni iş olanakları yaratabilecekler.  Start-up bakış açısının ezber bozan çözümler sunarak sektörlerin dinamiklerini değiştirdiği zamanımızda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe cesur işler yapan girişimcileri sektörle buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı, “benim ürünümle sektör ivme kazanır” diyen, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren girişimcileri çağırıyor.

Yapı Tech Garage ile sektör kendini yenileyecek.

Hyve Fuarcılık Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin; “Pandemi dönemi bize bir kez daha gösterdi ki, teknolojiyi takip etmek ve inovasyon gelişmelerini şirket içinde entegre etmek çok önemli bir kural haline geldi. Dünya’da yaşanan çip sıkıntısı bunun en iyi örneği olarak gözümüze çarpıyor. Yine evlere çekildiğimiz dönemde yeni yazılımların hayatımızda vazgeçilmez olduğunu gördük. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin her alanda aktif kullanımı tüm dünyada inanılmaz bir hızda yaygınlaşıyor. Sağlıktan, enerjiye, otomotivden, tekstile birçok sektörde girişimci bakış açısı ve inovatif yaklaşımlar iş yapma biçimlerini kökten değiştiriyor.” dedi.

Keskin sözlerine şöyle devam etti; “Teknolojik gelişmelerden en az faydalanan sektörlerden biri olan yapı sektöründe ise, iş yapma biçimleri hala, büyük ölçüde geleneksel temellere dayanıyor. Milyonlarca liralık projelerin inşa süreçlerinde geleneksel yöntemlerde ısrarcı olmak işlerde gecikmelere, bütçelerin aşılmasına ve işyeri güvenliği sorunlarına sebep oluyor. Yapılan araştırmalara göre inşaat sektörü tüm dünyada yüksek oranlarda verim ve zaman kaybıyla çalışıyor. Global ekonominin %17’sini oluşturan bu sektör tüm eksiklikleriyle inovasyon için büyük potansiyellere sahip. Son yıllarda tüm dünya bu potansiyelleri keşfediyor ve inşaat sektöründeki verimsizliği çözmek için start-up’lara yöneliyor.  Dünya tasarım ve inşa süreçlerini kökten değiştirmenin peşinde. Yapı teknolojilerine yapılan yatırımlar her geçen yıl artıyor. Biz de Hyve Fuarcılık olarak 1978’den bu yana sektörün içinde sektörle birlikte hareket ediyor, Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesine katkı sağlıyoruz.  Geçtiğimiz sene Yapı Fuarı çatısı altında kurduğumuz YAPI TECH GARAGE ile sektörde girişimci bakış açısını destekleyen, inovasyona yer açan ve start-up’ları inşaat sektörü ile buluşturan bir platform olmayı hedefliyoruz.”.

Bu senenin teması “Yapı’da Sürdürülebilirlik”

Yapı Fuarı’nde sürdürülebilirlik teması kapsamında aynı zamanda Zero Build 2022’ye de ev sahipliği yapıyor. ZeroBuild 2022’de ana hatlarıyla; teknoloji oturumları, networking fırsatları ve odaklanmış sunumlar ile ‘Sıfır Enerji Binalar’ın nasıl geliştirileceği ve dönüşümün nasıl sağlanacağı konu edilecek. Eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarda da sıfır enerji binalara ait yeni ürün ve teknolojileri ile pek çok sektör lideri marka yer alacak. “ZeroBuild Network Zone” için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacaklar. ZeroBuild Summit’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil: “Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümün ülke gündeminde yer bulması amacıyla iki yıl boyunca dijitalde düzenlediğimiz ZeroBuild Türkiye’yi, bu yıl Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22 olarak 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde fiziksel olarak gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. ‘Sıfır Enerji Binalar’a ilişkin tüm unsurları profesyonel olarak ele alacak olan ZeroBuild Summit’22de; kamu, özel sektör ve akademi arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılması amacıyla iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu verimli bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. 

ZeroBuild Summit’22 olarak, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin önemli başarılar kazandığı son dönemlerde girişimciliği desteklemenin ve start-up’ları yüreklendirebilecek yeni mecralar yaratarak, yeni fikirlerini hayata geçirebilmelerine olanak sağlamanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan YAPI TECH GARAGE Start-Up Etkinlik Alanı Projesi’ne katılmak üzere; Sıfır Enerji Binalara dönüşümü destekleyen, Sıfır Enerji/Sıfır Emisyon/Sıfır Atık hedeflerini kabul eden ve faaliyet alanlarını bu hedefler doğrultusunda sürdüren tüm start-up’ları bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretçiler, Yapı Tech Garage’da birçok yenilikle tanışacak

Trendleri takip etmek isteyen ziyaretçiler, akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal ve artırılmış gerçeklik, yapı mobil uygulamaları, yapay zekâ, nesnelerin interneti, robotik ve üç boyutlu üretim gibi teknolojilerle, tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar farklı olanaklar sunan yeni ürünleri tanıma imkanı bulacaklar. Start-up’ların yapı sektörü için geliştirdiği ürünler sayesinde, yapay zeka uygulamalarıyla yapı tasarım süreçlerini otomatize etmek, 3 boyutlu modelleme gibi kolaylaştırıcı uygulamaları öğrenmek, VR teknolojisiyle tasarımları gerçeğe en yakın biçimde görüntülemek, networking imkanı sunan uygulamalarla en uygun iş ortaklarını bulmak, projelerde veri yönetimi, revizyon ve raporlama gibi karmaşık süreçleri sadeleştirmek, sürdürülebilir malzeme üretmenin kodlarını anlamak gibi hizmetleri deneyimleyebilecekler. Yapı Fuarı ziyaretçileri ve Yapı Tech Garage ile tanışmak isteyen sektör profesyonelleri aynı zamanda “sıfır enerji bina” prensibine uygun geliştirilmiş verimlilik ve kar modellerini yerinde görme, “pasif bina üretimi” ve “sürdürülebilir yapı ve malzeme ile tasarım teknikleri”ni keşfetme fırsatına sahip olacak.

Girişimcilere Açık Çağrı: Son Başvuru 18 Şubat!

Sektöre yön veren start-uplara sadece proje olanakları değil, iş ağlarını geliştirme anlamında da imkanlar sunan Yapı Fuarı, yapı sektöründe üretim süreçlerini değiştirebilecek, sektöre fayda sağlayacak bir ürün geliştirdik diyen girişimcileri YAPI TECH GARAGE’a başvurmaya davet ediyor.

Yapı sektöründe üretim süreçlerini değiştirebilecek, sektöre fayda sağlayacak bir ürün geliştirdik diyorsanız siz de bu sahnede yerinizi alabilirsiniz!

Son başvuru tarihi 18 Şubat 2022’dir.

Başvuru ve detaylı bilgi için; https://yapifuari.com.tr/Sayfa/yapi-tech-garage-2022 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2023 Moneta Medya Grubu. Tüm hakları saklıdır.