Perde Sistemleri

Hem fonksiyonel hem estetik: Somfy motorlu zip perde çözümleri

Yayın Tarihi:

on

Screen ya da fermuarlı perde gibi isimlerle de bilinen zip perdeler, her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Mekânlarda ışık ya da sıcaklık kontrolüne destek olarak kullanılan sistemler, artık şık bir görünüm için de tercih ediliyor. Kafe, restoran ve otel gibi işletmelerin yanı sıra ofis ve konutlarda da bulunabilen zip perdelerin rahat ve verimli biçimde kullanılması da Somfy otomasyon çözümleriyle sağlanabiliyor.

Zip perdeler, yaz aylarında güneşten ve sıcaktan, kış aylarında ise soğuktan ve olumsuz hava koşullarından korunmaya yardımcı oluyor. Standart perdelere kıyasla daha iyi gölgelendirme sağlayarak bulunduğu mekânda arzu edilen sıcaklık ve ışık kontrolünü mümkün kılıyor. Dış cephelerde kullanılan zip perdelerin toz, kir ve sinekleri dışarıda tutmak gibi faydaları da bilinirken, içerisinin görünmesini engellemesi de restoran ve kafe gibi mekânlarda tercih edilmesini sağlıyor. Dört mevsim kullanım avantajı sağlayan zip perdeler, Somfy teknolojisiyle buluştuğunda uzaktan kumanda ya da akıllı telefona bir dokunuşla kolayca açılıp kapanabiliyor. Böylece perdelerin kumaşı da yıpranmadığından kullanım ömrü uzuyor ve estetik görümünü de uzun süre koruyor.

Somfy, zip perdelerin daha pratik ve verimli kullanımı için de çözümler sunuyor. Somfy güneş sensörü, yapılacak ayarlara göre belirli bir şiddetin üzerinde güneş ışığı tespit ettiğinde perdeleri otomatik olarak kapatabiliyor. Böylece içeride rahatlıkla oturulabilmesi için gereken gölgelendirme ve konfor sağlanmış oluyor. Diğer yandan restoran ve kafe gibi işletmelerde yağmurdan korunma amacıyla da tercih edilen zip perdeler, aniden bastıran bir yağmurda Somfy yağmur sensörü sayesinde otomatik olarak kapanarak mekânın içine su girmesini ve misafirlerin rahatsız olmasını önleyebiliyor.

Somfy kumandaları ve akıllı ev çözümleri, zip perdelerin rahatlıkla kumanda edilmesini ve programlanmasını sağlarken aynı mekandaki pergola, tente ya da aydınlatma gibi sistemler de tek merkezden kontrol edilebiliyor. TaHoma veya Connexoon kullanılması sayesinde perdeler ve sensörler belirli koşullarda ya da saatlerde otomatik olarak çalışacak şekilde de programlanabiliyor. Farklı senaryolar oluşturularak her koşulda en konforlu ortamın oluşması sağlanıyor.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version