Mimarlık

Iglo Architects’in tasarladığı YC Inox fabrikası pandemi döneminde hız kesmedi

Yayın Tarihi:

on

Mimari tasarım süreci Iglo Architects tarafından yürütülen, Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası’ndaki 80 milyon dolarlık dev yatırımının inşaatı ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlayacak. Projede 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlerine geçilmesi planlanıyor.

Dünyanın en büyük beş çelik üreticinden biri olan Tayvanlı YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığı 35.000 ve 20.000 metrekarelik arazilere kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecini, Türkiye’de konunun en yetkin mimarlık ve tasarım ofislerinden biri olan Iglo Architects ile yürütüyor. 

Tayvan merkezli YC Inox firmasına ait Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içindeki iki ayrı parselde planlanan Paslanmaz Boru Üretim Tesisi ile paslanmaz sac yüzey işlemleri için Service Center Binası ve idari merke​zleri Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından tasarlandı. Hafriyat çalışmaları devam eden arazilerde planlanan 60.000 m2 kapalı alana sahip yapıların inşaatına ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Türkiye’de sıfırdan yapılacak ilk Tayvan yatırımı olması nedeni ile farklı sektörlerdeki Tayvanlı firmaların da dikkatle izlediği bu değerli yatırıma ev sahipliği yapmak ülkemiz için yeni pazarlar oluşturmak adına da önemli fırsatlar sunuyor. İç pazarla birlikte ihracatı da hedefleyen 80 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye istihdam sağlanacak.

Pandemi dönemine rağmen hız kesmeden ilerleyen projede 2021 yılının son çeyreğinde test üretimlerine geçilmesi planlanıyor.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version