Connect with us

Genel

İzocam, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevreye ve insan sağlığına yaptığı yatırımlara dikkat çekti

Yayın Tarihi:

on

Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanıyor. Pek çok alanda olduğu gibi ürettiği ürünlerle ve çevresel modernizasyon projeleriyle yalıtım sektörüne liderlik eden İzocam, bu özel günde çevreyi ve insan sağlığını korumaya yönelik imza attığı yatırımlara dikkat çekti.

zocam, hem ürettiği ürünlerle çevre ve insanı göz önünde tutuyor hem de tesislerini çevresel koşullar ile uyumlu olacak şekilde modernize ediyor. Tesislerin minimum çevresel etki ile çalışmasını sağlamak amacıyla en son Tarsus tesisinde yaptıkları baca filtresi yatırımıyla ilgili konuşan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı; “Yeni filtre yatırımımız sayesinde tüm emisyon salımını standartların çok altına çekmeyi hedefliyoruz. Büyük ölçekli bu çevre dostu yatırım sayesinde dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşacağız. Bu önemli proje, İzocam’ın sürdürülebilir bir dünya için yaptığı katkıdır“ dedi. Şirket ortaklarından Saint-Gobain’in 2030 yılı sıfır karbon hedefine de değinen Savcı “Saint-Gobain tarafından 2050 yılına kadar karbon nötr olma yönünde taahhütler verildi. Biz de İzocam olarak, bu vizyon çerçevesinde 2025 ve 2030 yılları için yol haritalarımızı oluşturduk. 2030 yılına kadar direk ve indirek sera gazı emisyonlarını en az %33 azaltmayı sağlayacak yatırım planlarını devre aldık.” diye konuştu.

İzocam yeni ambalajlarında ürünlerin çevreye yaptığı katkıya yer verdi

İzocam’ın çevreye katkı sağlayan bir diğer önemli çalışması ise ambalaj yenileme projesi oldu. Geçtiğimiz zaman içinde mineral yün ürün grubunda ambalajlarını yenilemeye başlayan İzocam, öncelikli olarak İzocam Camyünü ambalajlarını Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde yenilemişti. Bu yıl da Nisan ayında İzocam Taşyünü ambalajları, ürünün insan sağlığına ve çevreye duyarlılığını ifade edecek şekilde yenilendi. Yarı şeffaf beyaz olan yeni ambalajlarda daha az boya kullanımına yer verilerek, ambalaj boyları ve kullanılan paketleme miktarları yeniden düzenlendi. Bu sayede kimyasal atık miktarı azaltıldı ve çevre dostu bir ambalajlama elde edildi.

Sağlıklı ve çevre dostu yalıtımın arkasında İzocam var

Sağlığın yaşayan tüm canlılar için önemli olduğunu hatırladığımız bu günlerde, başta insan olmak üzere tüm canlıların sağlığını ve doğayı gözeten yalıtım ürünlerinin kullanılmasına da vurgu yapan Murat Savcı, ülkemizdeki yasaların zorunlu tutmamasına rağmen, geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı, insan sağlığına zarar vermediği kanıtlanmış ürünler üretmeye özen gösterdiklerini belirtti. Bu kapsamda 13 yıldır İzocam Taşyünü ve 12 yıldır İzocam Camyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için yaptıkları sürekli yatırımlarla sektöre liderlik ettiklerinin altını çizen Savcı, “İzocam marka mineral yünler, sahip oldukları EUCEB sertifikası ile insan sağlığına zarar vermeyen ürünler olduklarını uluslararası standartlarla kanıtlıyor. Deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların, vücuttan çözünerek atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikası ile İzocam Taşyünü ve İzocam Camyünü ürünlerin kanserojen olmadığı bağımsız bir kurum tarafından belgelenmiş oluyor. EUCEB sertifikası olan ürünler sürekli test edilerek, elyafların zararsız olduğu sertifika süresince garanti ediliyor” dedi.

Diğer taraftan İzocam, XPS ve EPS polistiren bazlı ürünlerin, kalıcı bir organik kirletici olarak tanımlanan HBCD içermemesi yönündeki uyarıcı faaliyetlerini de sürdürüyor. HBCD maddesinin bu ürünlerde kullanımı, ülkemizde Kasım 2019 itibariyle yasaklanmış durumda. Bu nedenle XPS ve EPS ürünleri alınırken ‘HBCD Free’ (HBCD içermez) olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. İzocam marka XPS ve EPS ürünler, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yasaların belirttiği çerçevede üretiliyor.

Sürdürülebilir ve sağlıklı yarınlar için farkındalıkla hareket eden İzocam’ın ürünlerinin diğer bir önemli özelliği ise; Birleşmiş Milletler’in küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında geliştirdiği “Sürdürülebilir Kalkınma İçin 17 Küresel Hedef”in 8’ine de doğrudan katkıda bulunmalarıdır. İzocam ürünleri, sahip oldukları özellikler ve sundukları faydalar sayesinde; “Sağlıklı Bireyler”, “Erişilebilir ve Temiz Enerji”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “İklim Eylemi” ve “Hedefler için Ortaklıklar” gibi 2030 yılına kadar tamamlanması beklenen ve geleceğimize yatırım yapan önemli hedeflere ulaşılmasına destek oluyor.

Devamını Oku
Yorum yap

Bir Cevap Yazın

Genel

Sistem Alüminyum, çözümlerini NAHB International Builders’ Show 2023’te sergiledi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Ekstrüzyon alüminyumdan mamul ürünlerin kullanıldığı her alanda gerçekleştirdiği güvenilir ve yenilikçi çalışmalarla, akla gelen ilk çözüm ortağı olan Sistem Alüminyum, inovatif çözümler sunan ürünlerini NAHB International Builders’ Show 2023 Fuarı’nda sergiledi.  Las Vegas’ta gerçekleşen ve sektördeki son gelişmelerin paylaşıldığı fuarda, Sistem Alüminyum yeni nesil tasarımlarını ziyaretçilere tanıttı.

29 yıllık deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla sektörüne liderlik eden Sistem Alüminyum, Şubat ayında Las Vegas’ta düzenlenen NAHB International Builders’ Show Fuarı’nda ürünlerini sergiledi. Firma özellikle Alutech System Series cephe kaplama sistemlerini, kapı-pencere doğrama sistemlerini, sürme kapı ve giyotin pencere sistemlerini ve Alutechbond markalı A2 ve B1-FR yanmazlık özelliklerine sahip alüminyum kompozit panel ürünlerini 70 metrekarelik standında sektör profesyonelleri, iş ortakları ve fuar ziyaretçilerine tanıttı.

“Uluslararası fuarlarda yeni iş ortaklarımızla buluşuyoruz”

4 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Sistem Alüminyum Satış ve Pazarlama Direktörü Erdoğan Yılmaz, “Amerika, Batı Avrupa ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat satış rakamlarıyla 2018, 2019 ve 2020 yılları ‘Alüminyum Çubuk ve Profiller’ kategorisindeki İDDMİB ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül törenlerinde birincilikle ödüllendirildik. Son 6 yıl içerisinde satışlarımızı 2 kat artırdık. Marka bilinilirliğimizi ve alüminyum konusundaki uzmanlığımızı aktarmak üzere birçok ülkenin profesyonellerini bir araya getiren bu tür fuarlarda yer almayı oldukça önemsiyoruz.  Sektörün öne çıkan markalarının buluştuğu ve dünya trendlerini belirleyen etkinliklere katılmanın başarılarımızı daha da artıracağına inanıyoruz. Öte yandan sürdürülebilir bir gelecek için hedefimiz; 2030 yılında karbon ayak izimizi yüzde 55 azaltmak ve 2050’de yüzde 0 emisyon değerine ulaşmak. Söz konusu hedeflerimize ulaşmak amacıyla Sürdürülebilirlik Direktörlüğümüzün yönetiminde önemli projelere imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

NAHB International Builders’ Show 1400 katılımcıyı ağırladı

Amerikan Ulusal Ev İnşaatçıları Birliği (NAHB) tarafından her yıl düzenlenen IBS International Builders’ Show bu yıl 1400 katılımcıyı ağırladı.  Yapı inşaat sektöründe faaliyet gösteren üretim ve hizmet firmalarının ürün tanıtımları, eğitim oturumları, atölye çalışmaları ve demolar, yeni trendlerin paylaşıldığı seminerler ile güncel gelişmelerden haberdar olmak ve işini büyütmek isteyen binlerce üreticiyi bir araya getirdi.

Devamını Oku

Genel

ASAŞ, ASI Sertifikasını aldı

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Türkiye’nin en büyük 54’üncü sanayi kuruluşu olan ASAŞ, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını ASI Sertifikası ile tescilledi. ASAŞ, sertifikasını yönetim, çevre ve sosyal başlıklı kategorilerde toplam 11 sürdürülebilirlik ilkesinden sorumlu olarak aldı.  ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, “Sürdürülebilirliğin karbon ayak izimizi azaltmaktan fazlası olduğu inancıyla, ASI’a katılmanın hem hedeflerimize hem de sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak için verdiğimiz çabaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, alüminyumun sorumlu üretimini, tedarikini ve yönetimini işbirliği içinde teşvik etmek için çalışan Aluminium Stewardship Initiative (ASI – Alüminyum Yönetim Girişimi) tarafından verilen ASI Sertifikası’nı almaya hak kazandı. ASAŞ, bu sertifikayla uluslararası yeşil üretimi desteklediğini ve sürdürülebilir alüminyum üretimine katkı sağladığını bir kez daha kanıtladı.

ASAŞ, sertifikasını ASI tarafından belirlenen yönetim, çevre ve sosyal başlıklı 3 ana kategorideki toplam 11 ilkeyi sağlayarak almaya hak kazandı. Bu standartlar arasında çevresel sorumlulukları kapsayan seragazı emisyonları, su kullanımı biyoçeşitlilik gibi konular yer alırken, yönetim alanı altında iş bütünlüğü, malzeme yönetimi, şeffaflık, sosyal alanda ise insan hakları, çalışan hakları ve iş sağlığı ve güvenliği gibi maddeler yer alıyor.

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği merkez alan ASAŞ’ın kaynakları verimli kullanmak, çevresel etkilerini en aza indirmek ve çevreye duyarlı üretim yapmak için çalıştığının altını çizen ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, “Sürdürülebilirliğin karbon ayak izimizi azaltmaktan fazlası olduğu inancıyla, iklim değişikliğinin beraberinde getirdiği çevresel, sosyal ve ekonomik zorlukları birlikte değerlendiriyoruz. Hammadde temininden başlayarak üretimin son aşamasına kadar her noktaya temas eden sürdürülebilir iş anlayışımızla yenilikçi çözümler yaratarak paydaşlarımıza değer katmak ve hedef pazarlara öncülük etmeyi amaçlıyoruz. ASI’a katılmanın hem hedeflerimize hem de sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak için verdiğimiz çabaya önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

ASAŞ’ın yeni yatırımı 45 MN Hybrex %50 enerji verimliliğine sahip

Kurulduğu 1990 yılından bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren ASAŞ, sürdürülebilirlik bakış açısı çerçevesinde yatırımlarını şekillendiriyor. ASAŞ’ın 2021 yılında kontratını yaptığı 45MN Hybrex Pres Üretim Hattı, dünyada 4500 ton gücünde hybrex özelliği olan ilk pres olmasının yanında Avrupa’nın en modern profil üretim hattı olarak özellikle elektrikli araçların gövde ve batarya kasası profilleri gibi yapısal profilleri üretecek. 45 MN Hybrex yatırımı ayrıca düşük CO2 emisyonu ve sağladığı %50’ye kadar enerji verimliliği ile öne çıkıyor.

Her alanda verimlilik hedefleniyor

ASAŞ 2021 yılında;

  • Toplam 1.367.716 kWh enerji tasarrufu sağlayarak aylık elektrik tüketiminin yaklaşık %10’u kadar tasarruf sağladı.
  • Ürün başına atmosfere salınan sera gazını %16 azalttı.
  • Yılda 200.000 m3 su tasarrufuyla, ürün başına tükettiği su miktarını %19 azalttı.
  • Tüketmiş olduğu elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklardan sağladığını gösteren IREC (Yenilebilir Enerjisi Sertifikası) Sertifikasını da aldı.
  • Ürün başına oluşan cüruf atığını %35 azalttı.
  • Oluşan atıklarının %98’ini geri kazandı.

2015 yılında sektörünün ilk Ar-Ge merkezi olarak tescillenen ASAŞ, ürün geliştirmelerinin yanı sıra hazırladığı verimlilik odaklı projelerle dikkat çekiyor. ASAŞ, 2021 yılında 8 adet Avrupa Birliği ve 11 TEYDEB projesine imza attı.

Devamını Oku

Genel

Sıfır Enerji Binalar Zirvesi İstanbul’da yapılacak

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

23 Mart’ta İstanbul’da başlayacak ve dört gün sürecek Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22’de bir araya gelecek yerli ve yabancı uzmanlar, bu alanda dünyada ve Türkiye’deki son gelişmeleri aktarırken, “neler yapılmalı” sorusuna da yanıt arayacaklar. Zirve’de toplam 16 oturum gerçekleşecek. Kapanış oturumunda Şubat ayında imzaya açılan “Sıfır Enerji Bina ile Geleceği İnşa Et” deklarasyonu, Zirve’ye destek veren STK temsilcileri tarafından da imzalanarak kamuoyuyla paylaşılacak.   

Son iki yıldır dijitalde düzenlenen ve bu yıl ilk kez fiziksel ortamda yapılacak ZeroBuild Summit’22, ‘Değişim Burada Başlıyor!’ sloganıyla 23-26 Mart tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Hyve Group tarafından düzenlenen 44. Yapı Fuarı-TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde yapılacak Zirve’de dört gün boyunca toplam 16 oturum olacak. Paris Anlaşması’nın Türkiye’nin karbonsuzlaştırma yol haritasına etkilerinin ve 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinde yapıların rolünün ele alınacağı Zirve’ye konuşmacı olarak; akademisyenler ve STK yöneticilerinin yanı sıra kamu ve özel sektör temsilcilerinden de oluşan 100’e yakın yerli ve yabancı uzman katılacak.

“Gidilecek çok yolumuz var!”

ZeroBuild Türkiye’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil, Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasının ardından 2053 yılına kadar “Net Sıfır Emisyon” hedeflerinin belirlenmesiyle Türkiye’nin iklim politikalarında da yeni bir döneme girildiğini hatırlattı. Kamu ve özel sektörün bu konudaki hassasiyeti ve girişimlerini umut verici olarak değerlendiren Dr. Karanfil, “Sıfır Enerji Binalar, hem enerji verimliliği hem de iklim değişikliğine çözüm için olmazsa olmazlarımızdan. Bu konudaki farkındalığı artırmak için çıktığımız yolculukta üçüncü yılımız. Aradan geçen bu sürede Paris İklim Anlaşması’na imza atıldı, Net Sıfır Emisyon hedefleri belirlendi. Son olarak ‘Neredeyse Sıfır Enerji Binalar-NSEB’ ile 5 bin metrekareden geniş binalara düşük enerji tüketimi ve en az yüzde 5 yenilenebilir enerji kullanım şartı getirildi. Ancak gidilecek daha çok yolumuz var. Düzenlediğimiz bu Zirve ile bundan sonraki çalışmalar için hem özel sektördeki paydaşlar hem de kamu tarafıyla hep birlikte güçlerimizi birleştirmeyi amaçlıyoruz. Oturumlarımızda hedeflere ulaşmak için yapılanları, dünyadaki gelişmeleri, yapılması gerekenleri masaya yatıracağız” dedi.

Pilot örnekler: Gaziantep, Konya ve Kolombiya

Zirve’nin ilk günü açılışın ardından “Türkiye’nin Sıfır Enerji Binalar Yol Haritası”, “Çevresel ve Sürdürülebilir Finans”, “Sıfır Karbon Binalar Projesi” başlıklı oturumlar gerçekleşecek. “Sıfır Karbon Binalar” oturumunda Türkiye’de bu alandaki iki pilot şehir olan Gaziantep ve Konya Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra Kolombiya’daki projenin temsilcisi de konuşmacı olarak yer alarak tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak. “Türkiye’nin Sıfır Enerji Binalar Yol Haritası” başlıklı oturumda ise T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri katılımcıları bilgilendirecek.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi’nin ikinci günü olan 24 Mart Perşembe günü ise toplam 4 oturum düzenlenirken, başlıkları ise; “2053’e Kadar Karbon Nötr Şehirler Kurmanın Yolları”, “Türkiye’de Atık Isı Potansiyeli ve Atık Isı Kazanımı”, “Enerji Verimliliğinde Yeni ve Yenilikçi Yaklaşımlar”, “Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemlerinin ZeroBuild’e Etkisi ve Katkısı” olacak.

“Yeşil Hidrojen” konuşulacak

Zirve’nin üçüncü günü olan 25 Mart Cuma günü toplam 5 oturum gerçekleşecek. İlk oturumun başlığı “Sıfır Enerji Binalara Ulaşmanın En Akılcı Yolu ‘Pasif Evler ve Pasif Eve Uygun Komponentler’” olurken uzmanlar, bu alanda Türkiye’deki uygulamalar ve gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirecek, bu konuda merak edilenlere yanıt verecek. “Alternatif Enerji Kaynakları” başlıklı oturumda ise son dönemde tüm dünyada merakla izlenen Yeşil Hidrojen konusu tüm yönleriyle ele alınacak. Aynı gün ayrıca; “Net Sıfır Karbon Binalar Taahhüdü”, “nSEB ve Isı Yalıtımı” ve “Enerjinin Etkin Kullanımı ve Yenilenebilir Enerji Arasında Sinerji” başlıklı oturum da gerçekleşecek.

Geleceği İnşa Et Deklarasyonu

Zirve’nin son günü olan 26 Mart Cumartesi, “Enerji Etkin Tasarım ve Sürdürülebilir Mimari” ve “Yapılarda Karbon Emisyonlarının Azaltımında Malzeme Yönetimi” başlıklı oturumlarının ardından düzenlenecek kapanış oturumunda “Sıfır Enerji Bina ile Geleceği İnşa Et Deklarasyonu” imza töreni gerçekleştirilecek. Zirve’ye destek veren STK’ların temsilcilerinin yer alacağı bu oturumda, Şubat 2022’de imzaya açılan ve 12 maddeden oluşan deklarasyon kamuoyu ile paylaşılacak. Deklarasyona imzaya verenler; yeni binaların 2030’a, tüm binaların ise 2053 yılına kadar Net Sıfır Enerji Bina olması için oluşturulacak stratejik plana katkıda bulunmayı benimsediklerini beyan etmişlerdi.

Yeni ürün ve teknolojiler tanıtılacak

Zirve kapsamında oturumların yanı sıra ZeroBuild Summit’22 Uluslararası Sergi Alanı’nda sıfır enerji binalara ait yeni ürün ve teknolojiler de sergilenecek. ZeroBuild Network Zone için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacak.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2023 Moneta Medya Grubu. Tüm hakları saklıdır.