Genel

Kış mevisi şartları & VMZINC®

Yayın Tarihi:

on

Türkiye’nin karlar altında kaldığı bugünlerde çatı kaplamalarında kullanılan malzeme seçimlerinin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. Dış ortamda havanın çok soğuk olduğu kış dönemlerinde de katman detayının önemini hepimiz deneyimliyoruz. Yapım aşamasında seçilen uygun malzemeler ve önerilen altyapı çözümleri sert geçen kış mevsiminde bile yaşam alanlarının sıcak ve konforlu olmasını sağlayabilmektedir.

Son kat kaplama malzemeleri kar, buz, yağış ile karşılaştığında ve uzun süre “0” derecenin altında kaldığında dayanım gösteren malzemelerden seçilmeli, yaz kış sıcaklık farklarında genleşme vb. kriterler her malzeme için ayrı olarak hesaplanmalı, uygulama detayları bu kriterlere göre çözülmelidir.

VMZINC® titanyum çinko sıcak veya soğuk, agresif iklimlerde dahi en uygun çözümü sunmaktadır. Havanın yıpratıcı etkilerine karşın titanyum çinko yüzeyi doğal ve bakım gerektirmeyen, dayanıklı yapısı sayesinde uzun ömürlüdür. VMZINC® titanyum çinko teknik destek ekibi olarak projenin uygulanacağı bölgenin rakımına göre farklı altyapılar öneriyoruz. 900 metre üzerindeki rakımlarda dağ iklimi olarak tanımladığımız bölgelerde katman detayında çift havalandırmalı ve çift su yalıtımlı bir çözüm önermekteyiz. İç-dış ortam arasındaki sıcaklık farkının çok fazla olduğu bu bölgelerdeki yoğuşma, katmanda kullanılan tüm malzemeler açısından risk oluşturabilmektedir. Eğer doğru planlama yapılmaz ise sistemin içinde oluşacak yoğuşma kaynaklı su oluşumu altyapı malzemelerinin çürümesine, küf ve mantar oluşumuna sebep olarak insan sağlığını riske atabilmektedir. Ayrıca soğuk havalarda buz oluşturarak vidaların tutunmasını zorlaştırabilmektedir.

VMZINC® titanyum çinko katman detay önerisi çift havalandırma yoğuşma riskini azaltmakta ve oluşabilecek su birikintilerini su yalıtımı örtüsü ile sistemin içinden tahliye etmektedir.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version