Dış Gölgeleme Sistemleri

Rahat bir yaz sıcağı

Yayın Tarihi:

on

Yazın ısıyı olabildiğince dışarıda tutmak mı istiyorsunuz? O halde ihtiyacınız dış mekân güneş korumasıdır çünkü güneş ısısını en az %85-90 dışarıda tutar!

Sonuçta dış güneş koruması, güneş ışınlarını pencereye çarpmadan önce karşılar. Güneş camınızda parlamaz, dolayısıyla camdan girip içerinin sıcaklığını artırmaz. Bu da dış cephesinde güneş koruması olmayan bir binayla karşılaştırıldığında iç mekân sıcaklığının 5°C ila 7°C daha düşük olması anlamına gelir.

Koyu ton kumaşların daha çok ısıyı engellediğini biliyor muydunuz?

Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak kumaşınızın rengi içeri ne kadar ısı gireceğini belirler: Açık renkler koyu renk kumaşlara göre daha çok ısıyı geçirir. Bu durumda, antrasit bir gölgelik, hardal sarısına göre çok daha etkilidir.

Enerji verimliliği

Gölgeleme sistemi ısıyı dışarıda tuttuğundan dolayı, yazın soğutma için daha az enerji ihtiyacı gerekir. Güneş kışın da faydalıdır: Perdenizi ya da tentenizi gece de kapalı tuttuğunuzda, ısı kaybının en
aza indirilmesine yardımcı olan ekstra bir yalıtım katmanı sağlar. Bu nedenle gölgelendirme sisteminiz, daha iyi bir iç mekân iklimine ve kışın da enerji tasarrufuna katkıda bulunur.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version