Etkinlikler

R+T Turkey: Uluslararası fırsatlar / Türkiye ekonomisinde istikrar beklentisi

Yayın Tarihi:

on

Panjur, tente, kapı/geçiş ve güneşten korunma sistemleri alanında Türkiye’nin öncü fuarı R+T Turkey, 28-30 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da dördüncü kez kapılarını açacak. Almanya-Türkiye proje ekibi Manuela Keller ve Ufuk Altıntop, fuar öncesinde görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

R+T Turkey, neden Türkiye’ye ve komşu ülkelere erişmek için ideal platform?

R+T Turkey dördüncü kez düzenleniyor ve pek çok ulusal ve uluslararası firmanın ticaret fuarı takvimine girmiş bulunuyor. Avrupa ve Asya arasında bir merkez üssü olan İstanbul ve Türkiye bu fuar için kusursuz bir konumda yer alıyor. R+T Turkey satın alımları kararlaştırmak ve siparişleri doğrudan yerinde sonuçlandırmak için doğru adres.

Ziyaretçiler yeni iş ilişkileri kurmak ve yeni ürünler hakkında bilgi almakla da ilgileniyor. Sekiz ülkeye sınır geçişi ve vizesiz erişim imkânı, Avrupa, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan mal ve ziyaretçi akışını kolaylaştırıyor. Düzenlediğimiz son fuardan sonra ekibimizi yerel olarak yeniden konumlandırdık ve aynı kapsamda (110 katılımcıyla 11.000 metrekare alanda) ancak daha fazla uluslararası ziyaretçi ve optimum hizmetle muhteşem bir fuar düzenleyeceğimize inanıyoruz. Katılımcı ve ziyaretçilerimize Türkiye’nin güneşten korunma sektörünün tamamını kapsayan ve komşu ülkelerde iş ilişkilerine kapı açan kaliteli bir iş platformu sunmayı amaçlıyoruz.

Türkiye pazarının ve katılımcıların R+T Turkey hakkında mevcut geri bildirimleri ne yönde?

Türkiye pazarından çok sayıda önemli firma bu fuarın önemini ve bu sayede hedef pazarlara kolayca erişebileceğini bildiği için şimdiden kayıt oldu. Ulusal pazar kalite istiyor ve her şeyden önce Türkiye’de satış yapacak pazar bulabilen uluslararası bileşen imalatçılarına (teknik tekstil ürünleri, bölümler, sürücü teknolojisi vb.) ihtiyaç duyuyor. Bunun yanında, çok sayıda ulusal güneşten korunma sistemi üreticisi ihracata odaklanıyor ve biz de R+T Turkey katılımcılarının hedeflediği ziyaretçileri getirebilmek için Yunanistan; Romanya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi pazarlarda çeşitli partnerler ve kurumlarla çalışmalar yürütüyoruz.

Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın bu fuarı dış ticaret teşvik programına dahil etmesi ve böylece Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki çalışmalarımızı aktif olarak desteklemesi de R+T Turkey’in önemini ortaya koyuyor. Türkiye pazarında ve bölgede sektör platformunun uluslararası cazibesini daha da güçlendiren bu destek bizim için çok önemli.

2017’de en çok ziyaretçi gelen beş ülke İran; Kosova; Fas; İsrail ve Romanya oldu. 28-30 Kasım 2019 fuarı için bu ülkelerdeki faaliyetlerimizi artırmanın yanı sıra Kuzey Afrika’da yeni pazarlara da gireceğiz. 100’den fazla ülkeden ziyaretçiyi fuara getirmeyi amaçlıyoruz.

Türkiye ekonomisi ve Türk parası zor bir dönemden geçiyor. Önümüzdeki yıla ilişkin beklentileriniz nelerdir?

R+T Turkey başarılı fuarların özellikle zor zamanlarda dünyanın her yerinden insanları bir araya getirmede önemli rol oynadığını gösteriyor. Ayrıca gelecekte uluslararası ticaret fuarları yeniliklerin ve teknolojinin paylaşımı ve iş ilişkilerinin oluşturulması için önemli platformlar haline gelecek. R+T Turkey’i ilk olarak 2013’te düzenlediğimizden beri sektördeki pek çok Türk firması ihracat yapmaya başladı. Bu da organizatör olarak bizler için R+T Turkey’nin iş başarısını mümkün hale getirdiğini doğruluyor.

Geçmiş deneyimlerimizden yola çıkarak mevcut şartlarda olağandışı bir durum görmüyoruz.

Türkiye her zaman için buna benzer ekonomik zorlukların üstesinden geldi ve önümüzdeki üç ilâ dört çeyrek dönemde ekonominin istikrarlı hale gelmesini bekliyoruz. Bu nedenle R+T Turkey’in Kasım 2019’da düzenlenecek olması ideal bir durum.

G20 ülkeleriyle olan ilişkiler de Türkiye’nin ticaret hacminin yüksek olduğunu gösteriyor. 2023’e kadar yeni bir seçim yapılmayacak olması pek çok Türk firmasını komşu ülkelerin yanı sıra dünya genelinde iş fırsatlarını araştırmaya teşvik ediyor.

R+T global ağının entegrasyonuyla; üç yılda bir Stuttgart’ta ve yanı sıra Asya ve Güney Amerika’daki uluslararası organizasyonlarla; R+T ekibinin olağan hizmetleri dahilinde yeni pazarlara erişmesini mümkün hale getiriyoruz.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version