Tentelerin montajı neden önemli?

Yayın Tarihi:

on

Yaz bu yıl geç geliyor. Açık alanlarını henüz tasarlamamış olanların acelesi yok. Çünkü yaşam alanlarındaki tenteler iyi planlanmış olmalı ve hepsinden önemlisi dikkatle monte edilmelidir. Çünkü tenteler, balkonları ve terasları yıllarca güneş ışığından korumalıdır.

Outdoorliving, hem kentsel alanlarda hem de kırsal alanlarda en iyi sonucu vaat ediyor.

Yenilikçi renk dağıtıcıların seçimi son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Güneş şemsiyeleri artık bir tasarım öğesine dönüştü. Avusturya’da bulunan Güneş Koruma Teknolojisi Federal Birliği’nin sözcüsü olan Johann Gerstmann şunları söylüyor: “Tentelerde şık ve tasarım odaklı ürünler ortaya çıkıyor. Bununla birlikte, tenteler daha fazla pratiklik sunan özellikleri nedeniyle daha da etkileyici. Rüzgâra ve hava koşullarına dayanıklılığı, dış mekânların kullanım süresini uzatır.”

Oldukça iyi korunmuş

Gerstmann devam ediyor: “Ayrıca, tentelerin dış yüzeyleri giderek daha da büyük olmaktadır.”

Yenilikçi teras çözümleri -Glasvorbauten ve cam çatılar veya çardaklar- ayrıca avantaj sunan ek cephe tentelerle yan düşen güneş ışığına ve akşam rüzgârlarına karşı daha da koruyucudur.

Teraslı ve mafsallı kollu tenteler aynı zamanda oda sıcaklığı kontrolüne de yardımcı olur, çünkü camı güneşten korurlar ve böylece binanın içinde oluşabilecek aşırı ısınmayı önlerler. Gerstmann şunları söylüyor: “Çapraz ya da yatay olarak uzatılabilen tente ile kesintisiz bir görünüm sağlanır ve gölgenin altındaki alan tamamen boş kalır.”

Balkonlar veya kanopiler gibi sabit gövdelerin aksine, çoğu tente kumaşı saydamdır. Gerstmann, “Bu ruh için iyidir, çünkü insanlar evrimsel olarak başlarının üstünde parlak ışık olmasından etkilenmektedir” diyor.

Sert, üç metrelik bir kanopi, altı metrelik bir derinliğin ortasındaki doğal ışığı yüzde 60’tan daha fazla azaltır. Öte yandan, taşınabilecek çözümler bunu kalıcı olarak azaltmaz ve bu nedenle suni ışığın gün içinde daha az sıklıkta açılması gerekir. Gerstmann, “Gün ışığı hiçbir şey yapmaz, elektrik tasarrufu sağlar ve hem beden hem de zihin için iyidir” vurgusunu yapıyor.

Tenteler sadece vidalayarak monte edilmez

Tenteler, uyumlu bir şekilde tasarlanmış binalarda ve cephelerde giderek daha fazla yer buluyor. Sakin renk şeması, azaltılmış desenler ve kumaş kalitesi, şu anda çok düz çizgili ve kübik yapının yanı sıra açık havada bulunan purist salonların eğilimine mükemmel bir şekilde uymaktadır. Kumaş gergindir ve teknik olarak gelişmiş kumaşlar yağmur suyunun kolayca yuvarlanmasını sağlar.

Önde gelen Avusturyalı tedarikçilerin modelleri, yüksek kaliteli tasarımları ile karakterize edilir, tüm ürünler elbette CE onaylıdır.

Teraslar büyüdükçe, tedarikçiler daha da büyük çözümler sunmaktadır. Mafsallı kol tenteler dört metreye kadar çıkmaktadır. Veranda tenteleri altı metre genişliğe kadar uzanır. Bağlantı seçenekleri sayesinde, geniş teraslar bile mükemmel şekilde gölgelendirilebilir.

Tenteler tam olarak müşterinin isteklerine ve bireysel ihtiyaçlarına göre tasarlanmakta ve nitelikli uzmanlarca monte edilmektedir. Gerstmann, “Kaliteli ürünler müşterilerin mekanik gereksinimlerini karşılayabilir ve buna yatırım yapmak bir kayıp değildir. Bu yüzden de tenteler uzmanlar tarafından monte edilmelidir” diyor.

Akıllı ve güvenli

Açık havada yaşamak için gereken gölge dağıtıcıları elle yönetmek zordur ancak artık buna gerek de yok; çünkü tenteler artık motorludur. Güneş ve rüzgâr monitörleri genellikle sistemleri otomatik olarak kontrol eder, böylece kullanıcıların yokluğunda bile sistem aşırı ısınmayı önler ve yaklaşan kötü havalarda tenteler otomatik olarak kapanır. Tabii ki, kullanıcılar -önceden ayarlanmış maksimum rüzgâr hızına ulaşılmadığı sürece- herhangi bir zamanda akıllı telefonları kullanarak modern akıllı ev çözümlerine müdahale ediyorlar. Şifreli radyo protokolleri markalı ürünler için veri güvenliğini sağlar.

Akıllı çalışma, açık hava yaşamı ve değerli ekipmanların daha uzun ömürlü olması için daha fazla konfor sağlıyor. Yaz şimdi gelebilir…

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version