Mimarlık

URBANJOBS’tan kişilikli ve dingin bir mekân tasarımı: Zula Zorlu

Yayın Tarihi:

on

İstanbul sosyal hayatına biçim veren pek çok restorana tasarımlarıyla imza atan İç Mimar Murat Dede liderliğindeki URBANJOBS, son olarak Zorlu Center bünyesindeki Zula’nın iç mekanlarını tasarladı. İddiadan ve kaostan uzak bir görünüm, net formlar ve yalın ritimlerle estetiği işlevsellikle buluşturan Zula Zorlu, Türkiye’deki restoran mekanlarında sık rastlanmayan nitelikler ortaya koyuyor. 

İç mimar ve tasarımcı Murat Dede tarafından kurulan iç mimari ve ürün tasarımı üzerine projeler üretmekte olan URBANJOBS, özgün tasarımları ile diğerlerinden ayrılan Batard Bomonti ve Zula Kanyon gibi popüler mekanların ardından son olarak Zula Zorlu’nun iç mekân tasarımını gerçekleştirdi. Zula markasının üçüncü lokasyonu olarak yalın ve steril tasarımı ile Türkiye’de örneğine pek sık rastlanmayan bir çizgiye oturan mekân, kişilikli, dingin ve düşünülmüş bir tasarıma sahip.           

Mekânsal arayışın en yalın hallerinin arandığı Zula, Türkiye’deki restoran kültürünün en doğal ifadelerinden birini sunmaya çabalıyor. Burası bir restoran algısı da yaratıyor, mağaza algısı da. İçeride sunulan tek tip yemek ise, mekânın vermesi gerektiğinden “daha fazlasını” vermesine gerek olmadığı fikrinin bir sentezi. 

Gereksiz olan tüm detaylardan tamamen arındırılan mekânda, pişirme, servis, yıkama, yeme gibi salt bu işlevler için birbirinden ayrılan net alanlar ve düşünülmüş boşluklar oluşturulmuş.  Sağlamlık, işlev, güzellik ve duygu olarak tanımlanan dört önemli mekansal öğenin hafifçe ve titizlikle uygulandığı projedeki ileri yalınlık, “Instagram mimarlığı”nın aradığının tam tersi bir çizgiyi işaret ediyor. Net formlar, yalın ritimler, iddiadan ve kaostan uzak görünümü ile Zula Zorlu, ne susuyor, ne de bağırıyor.

Mekana özel olarak tasarlanan yemek sandalyesi ve bar sandalyesi ile bu yalın tavrın içine görünür olan öğeler ekleyen URBANJOBS, masaların üzerine odaklanan aydınlatma ile neye vurgu yapılması gerektiğini anlatıyor. 

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

Trendler

Exit mobile version