Connect with us

Enerji tasarrufuna yönelik üretim teknolojileri ve akıllı bina otomasyonu

Yayın Tarihi:

on

WAGO, pazarın geleceğine yönelik ürün geliştirme ve çözüm üretmeye yardımcı olmaya ilgi gösteren mühendisleri istihdam etmeyi özellikle istemektedir. WAGO geliştiricilerinin geleceğe yönelik ana konularından birisi, hem firma içerisinde hem de özel müşteri çözümlerinde, enerjinin verimli kullanılmasıdır.

Almanya’da Minden ve Sonderhausen’de bulunan üretim lokasyonlarından her ikisi de Enerji Yönetim Sistemleri için uluslararası standart olan DIN EN ISO 50001 uyarınca sertifikalandırılmıştır.

Sertifikasyon ile görevlendirilmiş TÜV Süd denetçileri yalnızca enerji yönetim sistemine başarılı başlangıcı değil aynı zamanda WAGO çalışanlarının enerji verimliliği başlığındaki yüksek bilincini onayladı.

Firma yenilikçi enerji tasarrufuna yönelik üretim teknolojilerine güvenmektedir. Diğer bütün unsurların yanında, tasarruf potansiyeli ısı geri kazanımlı, modern bina teknoloji konsepti ile bina teknolojilerinde de verimli bir şekilde kullanılmaktadır.

Enerji yönetiminde ISO 50001 ile sertifikalandırıldık

Yeni beyin takımı WAGO tarafından yapılmış ve akıllı bina otomasyonu ile donatılmış Minden lokasyonunda, 250 Ar-Ge çalışanı ile tamamlandı. Burada enerji tüketimi EnEV’nin (Alman Enerji Tasarruf Yönetmeliği) gerektirdiği oranın %15 altındadır. Almanya’da enerji verimliliği için uygulanan yüksek standartlar uluslararası olarak da uygulanmaktadır.

WAGO’nun ortak görevlerinden birisi olan enerji yönetimi için özel bir departman ve tüm alana yayılan bir deneyim değişimi önemlidir.

Bütün endüstriyel uygulamalar için enerji verimliliğinin önemi WAGO’nun uluslararası birçok projesinde ortaya çıkmaktadır.

Bu yüzden WAGO müşterisi BMW ile birlikte aydınlatma için enerji tüketiminin düşürülmesi konusunda standartları belirlemektedir. Bavyeralı otomobil üreticisinin üretim bantlarında 2009’un sonundan itibaren üretim bantlarında, aydınlatma için gerekli olan enerji kullanımını yaklaşık olarak %30 oranında düşüren, yeni bir aydınlatma dizaynı kullanılmaktadır.

Bu aydınlatma sistemi dizaynı için temel oluşturan WAGO I/O-SYSTEM 750’ye ait Ethernet kontrolör, ona ait çeşitli bus modülleri ile birlikte, üretim binası switch kabinlerine yerleştirilmiştir.

BMW tarafından standartlaştırılan WAGO Aydınlatma Dağıtım Kabinleri şirketler grubu içerisinde çok geniş bir alanda, 100’den fazla kurulumla kendilerini ispatlamıştır.

Endüstrinin bir partneri olarak WAGO’nun özgün, komple çözümleri üretimde büyük verimliliği garanti eder. Endüstriyel üretimde, enerji maliyetlerine ek olarak, sistemin verimliliği önemli bir parametredir. Burada da WAGO özgün, komple çözümler sunmaktadır.

Yakın dönemde WAGO gıda endüstrisinde global olarak aktif bir müşteri için, sistem verimliliğini detaylı bir şekilde analiz eden müşteri odaklı, komple bir çözüm geliştirdi. ETHERNET kontrolör ve kontrol paneli gibi donanımlara ek olarak bu sistem ayrıca yazılım programını, değerlendirme çizelgelerini ve veri kaydı için dosyaları içermektedir.

WAGO teknolojisinin kullanımı 6 SIGMA kalite yönetim sistemi uyarınca otomatize üretkenlik ölçümüne olanak sağlamaktadır.

Endüstrinin bir partneri olarak WAGO’nun müşterinin spesifik ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerme felsefesi aynı zamanda bir uluslararası kimya ve ilaç firmasının projesinde ortaya çıkmıştır. Firmanın yaklaşık olarak 100 lokasyon ve 30 ülkeye dağılmış ürün verisi kayıt sistemi için WAGO müşteri odaklı bir sistem dizayn etti ve uyguladı.

WAGO’nun OPORT sistem panoları dünya ölçeğinde duruş zamanları ve ihraç miktarları dahil olmak üzere tüm üretim verisini kaydediyor ve bu verileri intranet üzerinden firmanın veritabanına hızlı bir şekilde iletiyor. Hazır OPORT sistem panoları mevcut üretim sistemlerine göre hızla ve kolayca teknolojik açıdan revize edilebilmektedir.

Devamını Oku
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Panjurlar-Kepenkler ve Aksesuarları

Saray ST91 ile termal performans estetikle buluşuyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

İnşaat sektörüne yönelik geliştirdiği çözümlerle Türkiye’nin sanayi devleri arasında yer alan Saray Alüminyum, özellikle villa ve otel projelerinin artış gösterdiği bu dönemde pencerelerde estetik tasarımı ve zarif profil yapısını minimal görünüm ile birleştiren ST91 ürünüyle öne çıkıyor.

Geliştirdiği yüksek performanslı inovatif ürünlerle geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesine ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan Saray, zarif ve minimal hatlarla maksimum ısıl performans sağlayan sistem ile yapılarda fark yaratıyor. Mimarlar ve tasarımcılar ile beraber tasarlanan ST91, kullanıldığı alanlarda kullanıcılara konfor sunuyor. Tasarımındaki minimalist yaklaşım ile minimum profil yapısına sahip olan sistem, daha fazla gün ışığının içeri alınmasını ve kesintisiz panoramik manzara görünümünü yapılara kazandırıyor.

ST91 ile ideal ısının korunması çok kolay

Ekolojik çevrenin korunumu amaçlayan ana tasarım kriterlerine bağlı olarak, yalıtım bariyerli ve EPDM fitilli yapısı ile yapıların termal performansını artıran ST91 sürme sistemi, bu özelliği ile Ege ve Akdeniz gibi sıcaklığın yüksek olduğu bölgelerde iç mekanda ideal konfor sıcaklığın korunumunu kolaylaştırıyor ve gereksiz ısı kayıplarının önüne geçiyor. Müşteri gereksinimlerine bağlı olarak güvenlik ve güneşten korunum için kullanılan panjur sistemleri ile entegre olabilen sistem, aynı zamanda özel sineklik detayları ile kullanıcılara entegre çözüm sunuyor. Sadece 91 mm derinliğinde profil yapısı ve raylar üzerinde çalışma prensibi ile iç ve dış mekanda ekstra bir yer kaplamıyor ve kullanıcısına daha fazla kullanabileceği bir mekan imkanı sağlıyor.

Sistem, 24 mm’e kadar farklı kombinasyona sahip cam kullanımı, çok noktalı kilitleme özelliği ve raylar üzerinde kolayca hareket edebilen kanatları ile dikkat çekiyor. Özellikle otel gibi çok kullanılan alanlarda sorunsuz çalışması ve minimum bakım ile uzun ömürlü olmasıyla öne çıkan sistem, istenilen tüm RAL renklerinde boyanabilen profilleri ile yapıların en önemli estetik unsurları arasında yerini alıyor.

Çevre ve sürdürülebilirlik bilincinde Avrupa standartları…

Yeşil binaların inşasına katkıda bulunan Saray, geliştirdiği yüksek performans kriterlerine sahip kapı, pencere-sürme ve cephe sistemleri ile daha sağlıklı, çevreci ve ekonomik olarak tasarruflu binaların yapımında etkili rol oynuyor. Uluslararası standartlarda üretim yapan ve iklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı dikkate alarak üretimde sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanan Saray, Türkiye’de sektörün ilk EN 15804 – Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri normu uyumlu EPD (Çevresel Ürün Beyanı) belgesine sahip şirketi olma özelliğini taşıyor.

Devamını Oku

Dernek, Birlik ve Kamu Haberleri

Şubat 2023 Sektör Raporu açıklandı: İnşaat malzemeleri üretimi 2022’de büyüdü

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ‘Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Şubat 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2022 yılı ikinci yarısındaki gerilemeye rağmen yıl genelinde yüzde 0,2 artış gösterdi. Yılın son iki çeyreğinde üretimde yaşanan 3,3 ve 3,4’lük daralma, dış talepteki gerilemeden kaynaklandı. 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlere de dikkat çekilen raporda, bölgenin yeniden inşası için gerekli olan maliyetin 46 milyar dolar olduğu vurgulandı.

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan “Şubat 2023 Sektör Raporu” açıklandı. Rapora göre inşaat malzemeleri sanayi üretimi son çeyrekte geçen yılın son çeyreğine göre yüzde 3,4 azaldı. Buna rağmen yılın tamamında inşaat malzemeleri sanayi üretimi geçen yıla göre 0,2 yükseldi. İnşaat sektörü ise 2022 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,0 büyüyerek son 5 çeyrekte yaşanan düşüşü sonlandırdı. Diğer sektörlerdeki zayıflamaya karşın inşaat sektöründe yaşanan büyüme, daha çok baz etkisi ile gerçekleşti. Ancak, sınırlı oranda gerçekleşen iyileşmenin dinamiklerindeki kırılganlıkların devam ettiği belirtildi.

İnşaat malzemeleri sanayisinde 14 alt sektörde üretim arttı 

Türkiye İMSAD Şubat 2023 Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2022 yılı ilk çeyrekte yüzde 4,4, ikinci çeyrekte ise yüzde 2,1 oranında artış gösterdi. Üçüncü çeyreğin tüm aylarında düşüş gösteren ve yüzde 3,3 gerileyen üretim, yılın dördüncü çeyreğinde ise yüzde 3,4 daraldı. Yılın ikinci yarısında görülen daralma, dış talepteki yavaşlamadan kaynaklandı. Rapora göre 2022’de 14 alt sektörde üretim bir önceki yıla göre artarken, 8 alt sektörde geriledi. Üretimin en çok artış gösterdiği sektör yüzde 19,8 ile seramik kaplama malzemeleri olurken, en büyük düşüş ise 12,7 ile tuğla kiremit alanında yaşandı. Plastik inşaat malzemeleri yüzde 18,5, elektrikli aydınlatma ekipmanları yüzde 14,1, inşaat boya ve vernikleri yüzde 13,2, seramik sağlık gereçleri yüzde 13 büyüme gösterdi. Demir çelik inşaat ürünleri yüzde 12,2, demir çelik radyatörler yüzde 11,1, kilit ve donanım eşyaları üretimi yüzde 8,2 ve çimento üretimi yüzde 4,6 geriledi.

Deprem bölgesinin yeniden onarımı için 46 milyar dolar gerekiyor 

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin etkilerine de yer verilen raporda; bölgede gerçekleştirilecek imar faaliyetlerinin 46 milyar dolarlık bir maliyet meydana getirdiği vurgulandı. Buna göre, ilk sırada yıkılan ve ağır hasar nedeniyle kullanılamayacak durumdaki 550 bin dairenin yeniden yapılması için 28,9 milyar dolar ve bu binaların alt yapısı için 5,6 milyar dolar harcama yapılması öngörüldü. Orta ve az hasarlı konutların onarımı ve güçlendirmeleri için 2,6 milyar dolar harcama yapılması beklenirken, ticari binaların yapım ve onarımı için 3,4 milyar dolar ve kamu binalarının yapım ve onarımı için de 2,5 milyar dolar harcama hesaplandı.  Alt yapı onarımı ve yenilenmesi için 3,0 milyar dolar bir harcama gerekirken, 11 ildeki güncel hasara göre hesaplanan yeniden imar harcamalarının toplamı 46 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

11 ildeki imara faaliyetleri inşaat malzemelerinde ilave talep yarattı

Rapora göre, 11 ilde hedeflenen imar faaliyetleri inşaat malzemelerine yönelik yüksek bir ilave talep yarattı. Bu çerçevede inşaat malzemelerinin yurtiçi pazarda kullanımının ihracatta yavaşlamaya yol açabileceği belirtildi. Deprem bölgesindeki 11 ilde toplam 13,5 milyon nüfusun büyük bölümü depremden doğrudan etkilendi. Etkilenen nüfusun yine bir bölümü diğer kentlere göç ederken, bu göçü alan illerde konut fiyatları ve konut kiralarında artışlar yaşandı. Öte yandan 2015-2022 dönem verilerinden faydalanılarak hazırlanan rapora göre; 2022 yılında 11 ilde alınan yapı ruhsatları büyüklüklerinin 12 bin 049 bina, 22,54 milyon metrekare yüzölçümü, 100 bin 565 daire ve 87,20 milyar TL inşaat bedeli olduğu belirtildi. 2022 yılında 11 ilde alınan yapı izinleri büyüklüklerinin ise 10 bin 962 bina, 19,95 milyon metrekare yüzölçümü, 81 bin 616 daire ve 62,46 milyar TL inşaat bedeli olduğu saptandı.

Devamını Oku

Genel

Sistem Alüminyum, çözümlerini NAHB International Builders’ Show 2023’te sergiledi

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Ekstrüzyon alüminyumdan mamul ürünlerin kullanıldığı her alanda gerçekleştirdiği güvenilir ve yenilikçi çalışmalarla, akla gelen ilk çözüm ortağı olan Sistem Alüminyum, inovatif çözümler sunan ürünlerini NAHB International Builders’ Show 2023 Fuarı’nda sergiledi.  Las Vegas’ta gerçekleşen ve sektördeki son gelişmelerin paylaşıldığı fuarda, Sistem Alüminyum yeni nesil tasarımlarını ziyaretçilere tanıttı.

29 yıllık deneyimi ve yenilikçi vizyonuyla sektörüne liderlik eden Sistem Alüminyum, Şubat ayında Las Vegas’ta düzenlenen NAHB International Builders’ Show Fuarı’nda ürünlerini sergiledi. Firma özellikle Alutech System Series cephe kaplama sistemlerini, kapı-pencere doğrama sistemlerini, sürme kapı ve giyotin pencere sistemlerini ve Alutechbond markalı A2 ve B1-FR yanmazlık özelliklerine sahip alüminyum kompozit panel ürünlerini 70 metrekarelik standında sektör profesyonelleri, iş ortakları ve fuar ziyaretçilerine tanıttı.

“Uluslararası fuarlarda yeni iş ortaklarımızla buluşuyoruz”

4 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Sistem Alüminyum Satış ve Pazarlama Direktörü Erdoğan Yılmaz, “Amerika, Batı Avrupa ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. İhracat satış rakamlarıyla 2018, 2019 ve 2020 yılları ‘Alüminyum Çubuk ve Profiller’ kategorisindeki İDDMİB ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül törenlerinde birincilikle ödüllendirildik. Son 6 yıl içerisinde satışlarımızı 2 kat artırdık. Marka bilinilirliğimizi ve alüminyum konusundaki uzmanlığımızı aktarmak üzere birçok ülkenin profesyonellerini bir araya getiren bu tür fuarlarda yer almayı oldukça önemsiyoruz.  Sektörün öne çıkan markalarının buluştuğu ve dünya trendlerini belirleyen etkinliklere katılmanın başarılarımızı daha da artıracağına inanıyoruz. Öte yandan sürdürülebilir bir gelecek için hedefimiz; 2030 yılında karbon ayak izimizi yüzde 55 azaltmak ve 2050’de yüzde 0 emisyon değerine ulaşmak. Söz konusu hedeflerimize ulaşmak amacıyla Sürdürülebilirlik Direktörlüğümüzün yönetiminde önemli projelere imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

NAHB International Builders’ Show 1400 katılımcıyı ağırladı

Amerikan Ulusal Ev İnşaatçıları Birliği (NAHB) tarafından her yıl düzenlenen IBS International Builders’ Show bu yıl 1400 katılımcıyı ağırladı.  Yapı inşaat sektöründe faaliyet gösteren üretim ve hizmet firmalarının ürün tanıtımları, eğitim oturumları, atölye çalışmaları ve demolar, yeni trendlerin paylaşıldığı seminerler ile güncel gelişmelerden haberdar olmak ve işini büyütmek isteyen binlerce üreticiyi bir araya getirdi.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2011-2018 Moneta Tanıtım Organizasyon Reklamcılık Yayıncılık Tic. Ltd. Şti. - Canan Business Küçükbakkalköy Mah. Kocasinan Cad. Selvili Sokak No:4 Kat:12 Daire:78 Ataşehir İstanbul - T:0850 885 05 01 - info@monetatanitim.com