Connect with us

Etkinlikler

Peyzaj mimarlığı disiplininin önemli temsilcilerinden Prof. Rainer Schmidt İstanbul’da

Yayın Tarihi:

on

Kalebodur’un, toplumu ve mimarlığı ilgilendiren değerlere sahip çıkma misyonuyla hayata geçirdiği toplantı dizilerinden “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı” alanında önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor. Etkinlik serisinin yeni konuğu 21 Şubat’ta peyzaj mimarı Prof. Rainer Schmidt olacak.

Mimar ve tasarımcıların deneyimlerini ve projelerin tasarım süreçlerinde neler yaşandığını paylaştığı “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı” toplantı dizisinin bu seferki konuğu, peyzaj mimarlığı disiplininin önemli temsilcilerinden Rainer Schmidt Landscape Architects + Urban Planners’ın kurucusu Prof. Rainer Schmidt olacak.

Uluslararası birçok prestijli projede imzası olan Prof. Rainer Schmidt, “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı”nda katılımcılarla yaklaşımlarını ve görüşlerini paylaşacak. Prof. Rainer Schmidt’in “Kalebodur ile Mimarın Mutfağı” konferansı, 21 Şubat Cuma günü 19:00’da Salt Galata’da düzenlenecek.

1980 yılında Almanya Weihenstephan Üniversitesi’nden Peyzaj Tasarımcısı olarak mezun olan Prof. Rainer Schmidt daha sonra Almanya’nın Münih şehrindeki Gottfried Hansjakob ofisinde proje lideri ve daha sonra ofis müdürü olarak çalıştı. 1991’de Münih ve Berlin’de kendi ofisini açtı ve daha sonra 1997’de Bernburg/Saale’de üçüncü şubesini kurdu. 

1991’den beri Berlin Beuth Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı ve Tasarımı bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2004 yılında Çin’in Pekin Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Schmidt, ayrıca 2007’den beri University of California, Berkeley’de ders vermektedir.

Prof. Schmidt; Türkiye’den Tabanlıoğlu Mimarlık’ın yanı sıra uluslararası düzeyde işler yapan SOM, KCAP, David Chipperfield Architects, Baumschlager Eberle Architekten, gmp Architects von Gerkan, Marg and Partners ve Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) gibi mimarlık ofisleri ile çok disiplinli ve büyük ölçekli projelerde çalışmaktadır.

Çalışmalarının felsefesini “Kültürden Doğaya” olarak tanımlayan Schmidt, işlerinde 21. yüzyılın peyzaj mimarlığını insanlığın kendisine ve doğaya yansıması için bir meydan okuma olarak benimsiyor. Çalışmaları, insan yapımı ve doğal çevreye faydalı olacak şekilde tasarımın “ayak izlerini” barındırıyor.

 

Devamını Oku
Yorum yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir