Connect with us

Ev Otomasyonu

Hager Group, 2020 yılını 2.2 milyar Euro ciro ile kapattı

Yayın Tarihi:

on

Enerji dağıtım, bina otomasyonu, kablo yönetimi ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet gösteren Hager Group, yıllık cirosunu bir önceki yıla göre 100 milyon Euro artırarak 2020 yılını 2.2 milyar Euro ciro ile kapattı. 2021 yılında enerji ölçüm cihazları ve akıllı bina otomasyonuna odaklanacak şirket, globalde yüzde 10 oranında büyümeyi hedefliyor.

Pandemi dönemi ile değişen ihtiyaçlar, enerji dağıtım sektörünü de etkiledi. Pandemi sürecinin duraksattığı projelere rağmen bu durumu avantaja çevirerek enerji depolama ve enerji verimliliği faaliyetlerine odaklanan Hager Group, 2019’a 2.1 milyar Euro olan cirosunu 2020 yılında 100 milyon Euro artırdı. Türkiye ayağında yüzde 30’luk bir büyüme hedeflediklerini belirten Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, Hager Group’un globaldeki büyüme hedefinin ise yüzde 10 oranında olduğunu açıkladı.

Dünya genelindeki 25 fabrikası ile 136 ülkede faaliyet gösteren Hager Group, Akıllı Bina Otomasyonu, Güvenlik Sistemleri ve Bina Kablo Aksesuarları ile enerji yönetim ve dağıtım sistemlerine öncülük ediyor.

Ciromuzun yüzde 7’sini Ar-Ge çalışmalarına ayırıyoruz

Hager’in genel iş kolları arasında Enerji Dağıtım, Bina Otomasyonu, Kablo Yönetimi ve Enerji Verimliliği olmak üzere 4 farklı faaliyet alanı bulunduğunu kaydeden Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör, “Ar-Ge çalışmalarına önemli ölçüde yatırım yapan Hager, Ar-Ge ve inovasyon alanlarında sektöre yön veren firmalarından biri olarak faaliyetini sürdüyor. Bünyesinde 760’ın üzerinde Ar-Ge çalışanı olan Hager, her yıl cirosunun yüzde 7’sini araştırma ve geliştirme çalışmaları için ayırmaktadır. Hager, inovasyon öncülüğü doğrultusunda bugün kendine ait tam 1700 adet patente sahiptir” dedi.

2020’de büyümeye devam ettik

Pandemi sürecinin tüm sektörler gibi başlarda enerji dağıtım sektörünü de etkilediğini ifade eden İşgör, “Ancak pandeminin başladığı dönemde salgın Avrupa’ya gelmeden önce bütün hammadde tedariğini sağlayarak üretim ağımızda herhangi bir aksama yaşanmasına izin vermedik. Pandemi süreci boyunca duraksayan projeler olmasına rağmen, durumu avantaja çevirerek enerji depolama ve enerji verimliliği üzerine odaklandık ve 2020 yılında 2019’a kıyasla daha fazla büyüme gerçekleştirdik” diye konuştu.

Hager Group Türkiye Genel Müdürü İlker İşgör

Pandemide bireysel ihtiyaçlara yönelik çalışmaya başladık

Pandeminin Türkiye’deki trendleri de değiştirdiğini kaydeden İşgör, “Salgın dönemi günlük yaşamı büyük oranda etkileyerek tüm dünyada rutin alışkanlıkların yeniden belirlenmesine neden oldu ve diğer tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizdeki trendlerin de değiştiği bir dönemi başlattı. Bunun etkilerini tüketici ihtiyaçları üzerinde çok net bir şekilde gördük. Geçmiş yıllarda toplu konutlar ve residence’lara ağırlıklı olarak hizmet verirken 2020 yılında bireysel ihtiyaçlara yönelik çalışmaya başladık” dedi.

Özellikle villa sistemlerinin yenilenme talebinde artış yaşandığını kaydeden İlker İşgör, “İnsanların evde daha fazla zaman geçirmesi harcanan enerjiyi konfora dönüştürme isteğini de beraberinde getirdi. Evlerinde değişiklik yapmak isteyenler Hager’in otomasyon sistemlerine büyük ilgi gösterdi. Bu kapsamda, tek dokunuşla enerji tasarrufu sağlayan otomasyon sistemi kurulumumuzla birlikte müşterilerimizin elektrik altyapılarını da yeniledik” diye konuştu.

Yüzde 30’luk büyüme hedefliyoruz

Hager Group Türkiye olarak; Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve KKTC’ye ihracat yaptıklarını belirten İlker İşgör, 2021 hedefleri hakkında şu bilgileri verdi: “Hager Group Türkiye olarak satışlarımızın yüzde 20’sini ihracat faaliyetlerimiz oluşturuyor. 2021 yılında da ürün satışından çok mühendislik katkısı olan çözümlere odaklanacağız. Özellikle elektrik enerjisi maliyetleri günümüz dünyasında en yüksek işletme gideri olarak karşımıza çıkıyor. Bu gideri en aza indirmek ve verimden ödün vermemek için işletmelere bir takım yatırımlar yapılması gerekiyor. Hager olarak bu gereklilikten yola çıkarak enerji ölçüm cihazları üretimine imza attık. Bu ürünümüzün lansmanını da yakın dönemde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yenilikçi ürünlerimizle konfor sunarken tasarruf ve estetiği de kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyoruz. Hager Group Türkiye olarak global arenadaki enerji tasarrufuna uygun çözümlerimiz ile 2021 yılında Euro bazında yüzde 30’luk büyüme hedefliyoruz.”

Ev Otomasyonu

Pandemide endüstriyel camlara rekor talep

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Pandemi cama yaradı. Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar pandemi döneminde, evlerin oturma odalarından banyo ve mutfaklara kadar her alanda kullanılan işlenmiş endüstriyel cama ilginin rekor seviyede arttığını söyledi. Yorgancılar, “İhracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak toplam ciromuzu yaklaşık yüzde 50 oranında artırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Ürünlerini altı kıtada sayısı 60’a yakın ülkeye ulaştıran Yorglass, yarım asra yaklaşan tecrübesiyle işlenmiş endüstriyel cam sektörüne öncülük ediyor. Türkiye’nin beş farklı şehrinde faaliyet gösteren tesislerinde üretim yapan Yorglass, artan ihracat talepleri ve müşteri beklentilerine uygun ve en hızlı şekilde cevap veriyor.

352 milyar doları bulması bekleniyor 

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, gelecek beş yılda katma değerli camlara eğilimin de artmasıyla yıllık ortalama yüzde 3,6 büyümesi beklenen global düz cam pazarının, sürekli genişleyen kullanım alanlarıyla sürdürülebilir bir gelecek için olağanüstü imkânlar taşıdığını söyledi. Yorgancılar, “Farklı araştırma şirketlerinin güncel sektör analizi raporlarına göre 2028 yılında global düz cam pazar hacminin 352 milyar doları bulması beklenen sektörde; pazarın büyüme dinamiklerini tetikleyen en önemli iki faktörün, inşaat alanındaki artan harcamalardan ve binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik düzenlemelerden kaynaklanacağı tahmin ediliyor” dedi. Toplam pazarda yüzde 36 ile en büyük paya sahip olan temperli camlardaki yüksek talebin elektronik ve inşaata alanında büyüme ile devam edeceğinin bilgisini veren Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tahminen dönemde yıllık yüzde 3,8 ortalama ile en hızlı büyümenin izolasyonlu camlarda olması bekleniyor. 2020’de pandemi etkisiyle büyümesi durmuş olan global düz cam pazarı, 2021 itibarı ile artan tüketici talebine cevap vermek üzere üreticilerin yatırım kararlarıyla tekrar büyümeye başladı.”

“Yoğun talep var” 

Dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle artık evlerde daha çok vakit geçirildiğine dikkat çeken Yorgancılar bu değişimin sektörü etkilediğini vurguladı. Endüstriyel camların ev, ofis ve iş yerlerinin her alanında kullanıldığını ifade eden Yorgancılar, “Renkli, çift taraflı, retro, ayna ve lamine camdan çerçeve camına, yüksek performanslı teknolojik camdan fırın, kombi, ticari soğutucu ve buzdolabı camına kadar ofis, mutfak, banyo ve ev mobilyalarında kullanılan işlenmiş endüstriyel camlara iş ortaklarımızın yoğun talebi var. Yüksek standartlardaki ürünlerimizle pazarın taleplerini karşılamak için yoğun çalıştığımız bir dönemdeyiz” diye konuştu.

İtalya, Polonya, Almanya… 

Yorgancılar,  endüstriyel ürün tasarımlarının cam sektörüne yön verdiğini söyledi. 2021’in ilk beş ayında ihracat pazarında İtalya, Polonya, Almanya, İspanya ve Kanada’nın öne çıktığını söyleyen Yorgancılar, “Ülkemizde faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25 seviyesinde yer alıyor. İhracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak 2021 sonunda toplam ihracatımızıönceki yıla göre yüzde 60, toplam ciromuzu ise yaklaşık yüzde 50 artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Devamını Oku

Ev Otomasyonu

Motorplus’ın İstanbul’daki Ofisinde Iglo Architects İmza

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects, uluslararası araç satışı yapan Motorplus’ın İstanbul Maslak’taki ofisini tasarladı. Motoplus, çevresiyle uyumu bozmadan fark yaratan bir mekan olarak kurgulandı ve hayata geçirildi.

Uluslararası araç satışı yapan bir tedarik firması olan Motorplus’ın İstanbul Maslak’taki ofisi birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Iglo Architects tarafından tasarlandı.

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects, Maslak Oto Sanayi 2.Kısım’da bulunan asma katlı standart tip atölye yapısını dönüştürürken sıra düzende planlanmış diğer atölyeler arasında cephesiyle sırıtmadan farkını ortaya koyan bir yapı tasarlamayı hedeflemiş.

Tasarımda daha önceden araç servisi olarak kullanılan alana lounge, yönetici odası, operasyon ve dış ticaret bölümleriyle birlikte, mutfak ve tuvalet alanlarını da içinde barındıran mekanlar kurgulanmış. Yapı incelendiğinde eğimli beton plak çatısının üzerine ikinci bir trapez çatı yapıldığı ve aralarında 50 cm’lik boşluk olduğu fark edilmiş. Yapının komşularla uyumu bozulmayacak şekilde alttaki beton plak kırılarak yüksekliği artırılmış ve bu sayede asma kat uzatılarak tam kata dönüştürülmüş. Çatı tadilatı sırasında açılan ışıklıklarla ise aydınlık ve ferah bir atmosfer elde edilmiş. Giriş katına, önündeki terası da kullanabilen sürme doğramalı lounge bölümü yerleştirilmiş ve arkasına misafir ve personel tuvaletleri ile mutfak alanından oluşan ıslak hacimler yerleştirilerek ön cepheden operasyonel ofis alanı gizlenmiş. Az pencereye sahip olan bu alanda barissol tavan ve ayna kullanılarak geniş, aydınlık bir etki elde edilmiş. Üst katta planlanan karsısındaki askeri alanın yeşil peyzajına bakan yönetici odası, tamamen açılan pencereleri ve çatı fenerleriyle aydınlık ve panoramik prestijli bir atmosfer haline gelmiş. Duvar kaplamasının arkasına gizlenmiş tuvalet ve şöminesiyle konforu artırılmış.

Yine üst katta konumlanan altı kişinin çalışabileceği dış ticaret bölümü yüksek tavanlı ve aydınlık ortamıyla keyifli bir çalışma mekanı haline gelmiş. Çevredeki diğer atölyelerin gürültülerinden etkilenmemek için duvarlarda ses emici keçe ve izolasyon sıvaları, zeminlerde ise izolasyonlu şaplar kullanılmış. Sıra düzende planlanmış atölyeler arasında kalan yapı, cephesiyle komşuları arasında sırıtmadan tasarımıyla farkını göstermeyi başarmış.

 

Devamını Oku

Ev Otomasyonu

Dekoratif zemin kaplamaları zemin kavramını farklı bir boyuta taşıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yapılarda en çok kullanılan ve yapıya girişte ilk önce fark edilen zeminlerin, kullanım alanına göre, aşınma dayanımı, tasarım ve renk gibi birçok ihtiyacı bulunuyor. Yapı kimyasalları ve endüstriyel yapıştırıcılar sektöründe dünya lideri Sika’nın konutlardan sanayi tesislerine kadar geliştirdiği dekoratif zemin kaplama çözümleri, her yapının gereksinimlerine yanıt veriyor.

 Yapıştırma, sızdırmazlık, sönümleme, takviye ve koruyucu sistem çözümlerinin uzmanı Sika’nın yapı ve inşaat sektörü için geliştirdiği dekoratif zemin kaplama çözümleri, zemin kavramını farklı bir noktaya taşıyor. Estetik ve yaratıcı tasarımlara imkan tanıyan, düz ve eksiz, Sika Comfortfloor® Marble FX, Sika® EmotionFloor ve Sikafloor®-434 DecoCem, konutlardan üretim tesisi ve kamu yapılarına kadar hijyenden ses izolasyonuna kadar birçok kriterde üstün bir performans sergiliyor. 

Yeşil bina programlarının gerekliliklerini karşılıyor

Farklı zeminlerin ihtiyacına özel estetik, üstün bir dayanıklılık ve düşük bakım maliyeti sunan çözümler, sınırsız renk seçeneği ve tasarıma imkan vermesinin yanı sıra kolay uygulanabilirliğiyle de uygulama maliyetlerini düşüyor. LEED, BREEAM, HQE ve DGNB gibi yeşil bina belgelendirme programlarının gerekliliklerine de uygun olan dekoratif zemin kaplama çözümleri, alanın büyüklüğüne göre birkaç gün gibi kısa sürelerde uygulanabiliyor. Hızlı kürlenebilen ve kuruyan çözümler, işletme ya da tesisin kısa sürede açılmasına da fırsat veriyor.  

Mermer etkisi kesintisiz ön plana çıkıyor

Doğal taş görüntüsü ile göze hitap eden Sika Comfortfloor® Marble FX, yüksek aşınma dayanımı ve düşük bakım maliyetleri ile inşaat profesyonellerinin hayatını kolaylaştırıyor. Sika Comfortfloor® dekoratif zemin kaplamaları ailesinin yeni üyesi kaplama, mermer etkisinin kesintisiz bir şekilde öne çıkarılmak istenildiği ihtişamlı yaşam alanlarında yumuşak ve mat yüzeyli bir zemin oluşturuyor. 2,5 ila 3,0 mm arası kalınlıklarda uygulanabilen yüzey, doğal taşın bina üzerinde yaratacağı yükü de azaltıyor. Çevreye duyarlı, kokusuz, kaydırmaz özelliğiyle de iş sağlığı ve güvenliğini artıran kaplama, sağlık kurumlarından okullara, laboratuvarlardan mağazalara kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. 

Esnekliği, mukavemeti ve aşınma direncini artırıyor

Mikroçimento uygulaması olarak bilinen Sika® EmotionFloor, 41 farklı renk seçeneğiyle pürüzsüz ve büyüleyici zeminlere imkan tanıyor. Sistem bileşenleri SikaDecor®-801 Nature ile zeminde elde edilen görünümün, SikaDecor®-803 Nature ile yüzeyin izin verdiği ölçüde duvarlara da taşınmasına fırsat vererek, zemin ve duvarda tasarım bütünlüğü sağlıyor. Sika® EmotionFloor sistem bileşenlerinden zeminde kullanılan SikaDecor®-801 Nature, estetik bir görünümle yetinmekle kalmayıp aynı anda esnekliği, mukavemeti ve aşınma direncini de artırıyor.   

Zeminlerde estetik bir görünüm yaratılmasını kolaylaştırıyor

Endüstriyel ve dekoratif uygulamalar için kendiliğinden yayılan tesviye harcı Sikafloor®-434 DecoCem, ticari alanlardan konutlara ve yaya trafiğinin yoğun olduğu zeminlere kadar birçok alanda kullanılıyor. Elle veya pompayla uygulanabilen çözüm, zeminlerde estetik bir görünüm yaratılmasını kolaylaştırıyor. Hızlı kuruma ve kürlenme sunan zemin, 24 saat gibi kısa bir sürede hazırlanan zeminde yürümeyi mümkün kılıyor. Yüzey sertliği ile üstün bir aşınma dayanımı sunan yüzey, tek katta 4 ila 15 mm’lik bir kaplama kalınlığı sağlıyor.     

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2023 Moneta Medya Grubu. Tüm hakları saklıdır.