Connect with us

İnşaat Sektörü

Konut satışında tarihi rekor

Yayın Tarihi:

on

Ülkemizde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %124,3 artarak 229 bin 357 oldu. Temmuz ayında tüm gayrimenkul türlerinde ise 365 bin 179 satış işlemi gerçekleşti. İlk yedi ayda konut satışı 854 bin 126 olurken, toplam gayrimenkul satış sayısı 1 milyon 423 bin 627 oldu. 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan “Konut kredisi faiz oranlarının tarihin en düşük seviyede verilmesi sonrasında, ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat oldu. Haziran ayındaki yükseliş sonrası Temmuz ayında gayrimenkul satışlarında birçok başlıkta rekorlar kırıldı. İpotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre %900,6 arttı. İlk defa ipotekli satışların payı %57 oldu. Ocak-Temmuz döneminde 854 bin 126 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre %40,5 artış gösterdi. Yıl sonu toplam satışlarda 2.5 milyonu aşabiliriz” dedi. 

İkinci elde İstanbul ilk sırada

Akdoğan “Ocak-Temmuz döneminde özellikle ikinci el konut satışları da %62,1 artarak 588 bin 417 olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları için de ikinci el satışın payı ilk defa %70,4 oldu. İkinci el konut satışlarında İstanbul 29 bin 3 konut satışı ve %18,0 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı %73,6 oldu. Ayrıca konut stoklarında erime hızı yüzde 11.78 ile 2010’dan bu yana ikinci en yüksek seviyeye erişti. Emlak işletmeleri için de hızlı bir normalleşme gerçekleşti” dedi.

İnşaat Sektörü

Hafif, su ve ses geçirmez, üstün nitelikli çatı kaplama: “ONDUVILLA”

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yapı sektöründe 70 yıldır hizmet veren ve global pazarda hafif çatı kaplamalarında dünya lideri olan Onduline Group’un Türkiye iştiraki Onduline Avrasya, özel olarak tasarladığı ‘ONDUVILLA Hafif Kiremit’ çatı kaplama sistemi ile yalnızca ülkemizde değil, dünyada da kalitesinden söz ettiriyor. Çatı kaplama alanındaki ürünleri ile 10 yıl su geçirmezlik garantisi sunan Onduline Avrasya, yapı sektörüne güven vermeye devam ediyor. Dünyadaki en hafif çatı kaplama malzemelerinden biri olan ONDUVILLA Hafif Kiremit, en zor hava koşullarına karşı dayanıklılığı ile yapılarınıza kusursuz bir koruma sağlıyor.

Estetik… Su Geçirimsiz… Yüksek dayanımlı… Hafif… Hızlı ve kolay uygulanabilir…

Uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik standartlarını karşılama konusunda yüksek niteliklere sahip olan ONDUVILLA çatı kaplama malzemesi, Onduline SealSmart (akıllı kenetleme) teknolojisi sayesinde uygulandığı alanlarda su geçirmezlik sağlıyor. Esnek yapısıyla sıcak ve soğuk hava şartlarında, çatlamayan, küflenmeyen ve bakım gerektirmeyen ONDUVILLA Hafif Kiremitler, don bölgeleri de dâhil olmak üzere en zor hava koşullarında bile çatılarınızı koruyor.

Dünyadaki en hafif çatı kaplama malzemelerinden biri olan ONDUVILLA, çatıya sadece 4kg/m2 yük veriyor. Hafif olması, çatı konstrüksiyon maliyetlerinde sağladığı tasarruf, kolay taşınması ve kolay uygulanması tercih nedenleri arasında yer alıyor.

ONDUVILLA çatı kaplama sistemi ile oluşturulan çatı sistemleri daha iyi bir havalandırma sağlayarak yoğuşma sorununa ideal bir çözüm sunuyor.

Isı ve ses yalıtımına da katkı sağlayan ONDUVILLA, yağmur sesi, hava trafiği ve ağır vasıta trafiği gibi dış sesleri önemli ölçüde emerek iç mekân konforuna da katkı sağlıyor.

ONDUVILLA sistemi istendiğinde ısı yalıtımını içeren çözümleri de beraberinde sunuyor. ONDUVILLA Hafif Kiremit, dalga profiline uyumlu Villapor ısı yalıtım levhasıyla birlikte kullanıldığında ısı yalıtımlı çatılar elde etmeyi mümkün kılıyor.

Devamını Oku

İnşaat Sektörü

Günsan’ın yenilikçi ürünleriyle Kordon İstanbul’a ayrıcalıklı dokunuşlar

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

Yenilikçi anahtar ve priz ürünleriyle dekorasyonda estetiği işlevsel detaylarla buluşturan ve birçok projeye çözüm ortaklığı yapan Günsan Elektrik, Ege Yapı’nın en prestijli konut projelerinden olan Kordon İstanbul’da yerini aldı. Ege Yapı’nın Forbes Türkiye araştırmasına göre ‘Bölgesinin Getiri Potansiyeli En Yüksek Konut Projesi’ olan Kordon İstanbul projesinde,  Günsan’ın minimalist stilini yansıtan Eqona serisinden fildişi renk tercih edildi.

Yaşam alanlarına değer katan ayrıcalıklı detaylar, birçok projenin hem finansal olarak değerini hem de prestij olarak imajını güçlendiriyor. Bu noktada anahtar, priz, çerçeve gibi elektrik ekipmanları konut, otel, rezidans gibi alanlarda dekorasyonu tamamlayan en önemli unsurların başında geliyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki önemli konut, otel ve inşaat projelerinde ürünleriyle yer alan Günsan, dekorasyonun yükselen trendi olan minimalizm akımını ürünlerinde başarıyla kullanıyor. Bu akımın uygulandığı Eqona serisinin estetik ve teknolojiyi birleştiren ürünleri ile yapımı süren Kordon İstanbul projesine de şık ve zarif bir görünüm kattı. Suyun kıyısında, yeşilin huzurunda bir yaşam vadeden Kordon İstanbul’da Günsan Eqona serisinin sadeliğin gücünden ilham alan fildişi renkli ürünleri kullanıldı.

Devamını Oku

İnşaat Sektörü

Yangın güvenliğinde doğru yalıtım hayati önem taşıyor

Yayın Tarihi:

on

Yazar:

İzocam, özellikle insanların toplu halde bulundukları binalar, ofisler, okullar, yurtlar, kamu binaları, fabrikalar, sanayi yapıları, hastane, AVM ve spor salonu gibi mekânların “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”e uygun olarak inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Binaların zeminden çatıya, kat aralarından tesisata kadar taşyünü ve camyünü gibi mineral yün ürünlerle yalıtım yapılması yangın güvenliğini arttırıyor. 

Yangın nedeniyle can ve mal kaybı yaşanmasını önlemek özellikle insanların toplu halde bulundukları binalar açısından son derece önemli. Yangın güvenliğini sağlamanın en etkili yollarından biri ise binalarda A1 sınıfı yanmaz özelliğe sahip ürünlerle yalıtım yapılması. Binalar inşa edilirken zeminden çatıya, duvardan döşemeye ve tesisata kadar uygulanan etkili yalıtım sistemleri ile hem yangın güvenliği sağlanarak can ve mal kaybının önlenmesini sağlıyor hem de enerji tasarrufuna katkıda bulunuluyor. 

Türkiye’de yılda yaklaşık 400 fabrikada ya da endüstriyel binada yangın veya patlama yaşanıyor.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2019 İstatistikleri Raporu’na sadece İstanbul’da 12.040 adet yapısal yangın yaşanmış ve İstanbul’daki fabrika yangını 2015-2019 yılları arasında %14 artış göstermiş. Yangın bu kadar yaşam alanlarımızın içindeyken, yalıtımsız ya da yanlış yalıtım malzemelerinin kullanıldığı bir binada yangın hepimiz için büyük tehlike arz ediyor. Yangın esnasında alevler bir anda artarken, yalıtımında doğru malzemeler kullanılmış olan bina tutuşmuyor ve zehirli duman oluşumu engelleniyor. Yangının yol açtığı en hayati konulardan biri olan dumandan zehirlenme vakalarının bu şekilde önüne geçilmiş oluyor. Mineral yün yalıtım malzemesi ile yapılmış olan yalıtım, yangından kaçış ve itfaiyenin olay yerine intikal etme süreçleri için zaman kazandırıyor, yangının verdiği zararı azaltıyor. 

Geliştirdiği ürünlerde ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın güvenliğine de odaklanan İzocam, uygulanacak yalıtımın projelendirme aşamasından tedarik sürecine kadar uzman bir firmadan destek alınmasının, yönetmeliğe uygun şekilde doğru malzemenin doğru yerde kullanılmasının, sistem bütünlüğüne dikkat edilmesinin ve uygulamanın donanımlı kişiler tarafından yapılmasının çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Yangın güvenliğinin hayati önem taşıdığına vurgu yapan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı; “Yalıtımın sağladığı en önemli çözümlerden biri yangın güvenliğidir. Son yıllarda hızla gelişen yapılaşmanın, yeni sanayi projelerinin ve kentsel dönüşümün yangın güvenliği sağlayan yapıların artması açısından bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’e uygun şekilde seçilen yanmaz camyünü ve taşyünü ürünler vazgeçilmez tercihler olmalı… Binaların yüksekliğine ve konumlarına göre yangın yalıtımı da değişkenlik gösteriyor.  Yönetmelik, 28,5 metre ve daha yüksek binalarda yangın güvenliği için sıvalı dış cephe ısı yalıtım sistemi uygulamalarında A1 sınıfı hiç yanmaz mineral yün kullanımını şart koşuyor. Plastik ürünlerin kullanılması durumunda ise yangın bariyerlerinin uygulanması şartı bulunuyor. Ayrıca yönetmeliğe göre yüksek binalarda kat aralarında yanmaz olarak sınıflandırılan A sınıfı malzemelerin kullanımı zorunlu hale getirildi. Yüksek sıcaklığa dayanıklı olan camyünü ve taşyünü yangın yalıtımında yüksek korunum sağlıyor” diyor.

İzocam da son dönemde geliştirdiği ürünlerde yangın güvenliğini göz önünde bulundurdu. İzocam Ara Bölme Levhası (ABL) ve Ara Bölme Levhası R+ (ABL R+), Cephe Levhası, endüstriyel binalar için geliştirilen İzocam Endüstriyel Bina Levhası (EBL) ve İzocam Endüstriyel Bina Levhası R+ (EBL R+) gibi ürünlerin hepsi A1 sınıfı yanmaz ürünler, Ara Bölme Levhası (ABL) hafif ara bölmelerde kullanılmak üzere geri dönüşümlü malzemeler kullanarak geliştirildi.

İzocam’ın yangın güvenliği sunan bir diğer ürünü ise kat otoparklarının tavan yalıtımında kullanılan İzocam Mineral Tavan Levhası oldu. Yüzde 100 yangına dayanıklı olan bu ürün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 01 Haziran 2018’de yürürlüğe giren ‘Otopark Yönetmeliği’ gereğince zorunlu hale gelen otopark tavanlarının yalıtımında kullanılıyor. 

“Sanayi yapılarında yangın güvenliğini sağlamak demek, yatırımı korumak demektir”

Günümüzde ihtiyaçların ve yatırımların büyümesiyle birlikte yüzlerce işyerinin ve binlerce insanın bir arada bulunduğu işyerleri ve alışveriş merkezleri, sanayi yapıları yaygınlaşıyor. Buna bağlı olarak da yalıtımın ve özellikle de yangın ihtimaline karşı son derece güvenli yalıtım çözümlere olan ihtiyaç artıyor. Türkiye’de yatırım yapan, özellikle yabancı sermayeli kuruluşlar, tesislerin çatı ve duvarlarında yangın emniyeti için A tipi malzeme kullanımını şart koşuyor. 

A tipi yanmaz malzemelerin, yeni Avrupa Yangın standartlarına göre sadece mineral yünler (camyünü ve taşyünü) olduğu bilindiğini ifade eden Murat Savcı şunları söyledi; “Biz özellikle sanayi ve endüstriyel yapılarda yalıtımın ciddi şekilde ele alınması üzerine mesajlarımızı her platformda aktarıyoruz. Çünkü yangın yalıtımı, yapıların güvenliğini ve dolayısıyla da yatırımın devamlılığını sağlar. Sanayi yapılarında yangın güvenliğini sağlamak demek, yatırımı korumak demektir. Ürünlerimizle sanayi ve endüstriyel yapılara hitap ediyor, bir binanın her tip yapı elemanında kullanılabilecek kaliteli sistemler sunuyoruz. Tekiz tesisimizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine uygun olarak, İzocam Tekiz markası altında Mineral Yün Yalıtımlı panellerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu paneller yüksek yangın güvenliğine ihtiyaç duyulan yapılarda veya yanıcı, parlayıcı maddelerin depolandığı binalarda tercih ediliyor. Mineral Yün Yalıtımlı paneller, metal dış kabuk ve yalıtım dolgu olarak kullanılan “A” yanmazlık sınıfındaki mineral yün tabakası sayesinde yangına dayanıklı kompozit bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.”

ERA Yönetim Test ve Belgelendirme Hizmetleri tarafından gerçekleştirilen testler sonucunda İzocam Tekiz Mineral Yün Panel (Tekiz Taşyünü Panel) bütünlük ve yalıtım kriterlerinde değerlendirilmiş, değerlendirme sonunda 60 dakika yangın dayanımlı “E160” ve sağlamış olduğu bütünlük kriterleri ile de “E120” yangın dayanımlı panel sertifikasına sahip olmuştur. Ayrıca Tekiz Taşyünü Çatı Paneli taşıma, bütünlük ve yalıtım kriterlerinin tümünü başarıyla sağladığı için, 120 dakika yangın dayanımlı “REI120” panel sertifikasına sahiptir.

Devamını Oku

Trendler

Copyright © 2023 Moneta Medya Grubu. Tüm hakları saklıdır.